2016-01-04 815 浏览
朋友生日,但系大家各有各忙,只可以抽2个钟出黎食个午餐。决定试新野!入到舖头都只系12点, 可能早冇乜人, 坐落 waiter 畀左个餐牌我. set lunch 黎计其实都唔平, 不过朋友生日, 冇所谓啦. 我地要左 4 同 8.好快就有包同汤饮,个包食落好松同好香香草味,暖暖地几好味. 个汤饮落唔系罐头嘢,南瓜汤饮落有南瓜丝既肯定系自己整既。跟住上菜既系 pizza,个饼底薄系意大利菜既特色,加上酱汁唔系好浓味,夹出来整体食得好舒服。而呢个加啡猫最钟意食既 Lasagna 真系超好食! 但最紧要既系你要 衬。热。食。! 一上菜既时候切一旧拉出黎果D 芝士,真系见到都开心,食落入面D肉粒仲好有汁液,焗得o岩o岩好。朋友生日点可以冇蛋糕食既呢 (虽然2个人食2个餐系呢一刻已经饱到反盖 XD),所以我地叫左+$15跟餐既 Tiramisu! 因为已经好饱既关系,所以对呢个 Tiramisu 本来冇乜期望,点知一食停唔到口! 面头D可可粉唔苦,入面D cream 好滑,唔会好甜,真系好好味!

南瓜汤+自家制面包
Pizza Ai Funghi