3天前 0 浏览
呢個Set Lunch特色薄餅包Folded Pizza話就話係一人餐,份量絕對夠三個人食,浮誇到一個點,如果鍾意好漏好滯感覺嘅朋友不容錯過。好多時圖片只供參考都係幅相入面件食物好大好靚仔但實物就細好多同無咁靚,不過呢個特色薄餅包就相反,實物比幅相大好多,度一度就知道。佢有兩個口味配料可以揀,分別係蘑菇熟火腿,或者風乾火腿加煙燻芝士,佢兩款都有水牛芝士喺入面嘅,切開就係咁樣樣。入面勁多芝士,一邊食一邊係咁拉絲,搞到成個蜘蛛俠咁,Best Choice for Cheese Lover。
今日介紹一間隱世小店,其實已經去咗好多好多次,希望佢繼續做落去千祈唔好執笠這家餐廳是一間意大利餐廳,雖然地方不大,座位有點擁擠,但是卻給人一種溫馨的感覺。這裡的食物質素非常高,尤其是他們的手掣pizza和意大利麵,真的是讓人驚艷。首先談談手掣pizza:這裡的手掣pizza非常好吃,餅皮薄脆,口感恰到好處。而且他們提供多種不同口味的選擇,從經典的瑪格麗特披薩到創意十足的特色口味,讓人難以抉擇,不過某幾款可以雙拼~一口都能感受到新鮮的材料和美味的配料,絕對是一個pizza愛好者的天堂。另外呢度意大利麵也是一絕;他們提供多種不同種類的意大利麵,從經典的義大利肉醬麵到海鮮麵,真的是讓人垂涎欲滴。麵條煮得剛剛好,彈牙有嚼勁,搭配上濃郁的醬料,每一口都能感受到意大利麵的獨特風味。另外仲叫咗個青口非常入味,好多湯汁可以點麵包~重點是,這家餐廳的價格非常實惠,他們的餐酒價格亦都相當合理,不會讓人覺得被宰。無論是品嚐美食還是享受美酒,都能在這裡找到滿足。

另外仲叫咗個青口非常入味,好多湯汁可以點麵包~

• Tiramisu
  • pizza
  • 青口
2024-04-13 140 浏览
特大長通粉配意大利豬肉腸加茄子及芝士,長通粉很厚身,口感很好,煙煙韌韌很有彈力,和其他餐廳食到的很不同,感覺很正宗。碟邊鋪滿了芝士粉,食後覺得應該是用真芝士刨粉而不是買現成的科學芝士粉。意大利野豬辣肉腸雜菌薄餅長方形切成8件,份量很大,整體味道很好,一啖咬落去食到晒辣肉腸、芝士同其他配料嘅味道。薄餅邊有少少燶,令到個餅皮夠晒香,我自己覺得呢啲Pizza特別好食。我哋仲入鄉隨俗叫咗sparkling water飲,個樽好靚。
2024-04-02 163 浏览
星期五去冇book位🥲之後侍應話佢哋有同隔離酒吧合作可以係佢地到order 佢哋野食咁還掂黎到又想試下 就去左間bar一坐低就黎左兜花生 ($30)Pizza Prosciutto Crudo ($158)好大個pizza! 正方形 分左8件每件上面都有一大塊prosciutto咸咸地都幾夾 適量嘅芝士個crust都幾脆 正常味道👌🏼菠菜軟芝士意大利雲吞配藍芝士核桃汁 ($138)呢個太重芝士 漏到不得了好重blue cheese味 入面雲吞餡好filling唔係好食到菠菜 只係芝士芝士同芝士😂芝士愛好者應該會好鐘意😂Pina Colada ($75)因為坐左入bar 都要叫一杯飲品本身唔係好飲酒 呢杯甜甜地易入口都幾好飲 有d菠蘿、椰子味不過一杯都幾貴🫣整體唔算好好食 pizza ok可以其他pasta會更好食😌

星期五去冇book位🥲
之後侍應話佢哋有同隔離酒吧合作
可以係佢地到order 佢哋野食
咁還掂黎到又想試下 就去左間bar
一坐低就黎左兜花生 ($30)

Pizza Prosciutto Crudo ($158)
好大個pizza! 正方形 分左8件
每件上面都有一大塊prosciutto
咸咸地都幾夾 適量嘅芝士
個crust都幾脆 正常味道👌🏼

菠菜軟芝士意大利雲吞配藍芝士核桃汁 ($138)
呢個太重芝士 漏到不得了
好重blue cheese味 入面雲吞餡好filling
唔係好食到菠菜 只係芝士芝士同芝士😂
芝士愛好者應該會好鐘意😂

Pina Colada ($75)
因為坐左入bar 都要叫一杯飲品
本身唔係好飲酒 呢杯甜甜地易入口
都幾好飲 有d菠蘿、椰子味
不過一杯都幾貴🫣

整體唔算好好食 pizza ok
可以其他pasta會更好食😌
2024-04-02 118 浏览
正宗意大利「小」餐廳因為呢間餐廳真係好細,不過D野食就好好味,特別係佢嘅Set Lunch,價錢比晚市平30%至40%,但係老闆又唔會將個份量減少,所以性價比好高。Set Lunch送餐包,個包面頭有一塊車厘茄,點黑醋同橄欖油,好有意大利嘅感覺。另外佢嗰支黑醋加橄欖油混合體嘅玻璃樽都好有型。Set Lunch的前菜可以揀意大利黑醋沙律或者餐湯,我揀咗沙律,份量比想像中多,而且好新鮮好有誠意。因為驚如果叫Pizza會食唔晒,所以揀了意粉,呢個係香蒜橄欖油海鮮意大利粉現意大利辣椒,好香蒜頭味,D海鮮亦夠新鮮,配埋佢上面D香草,撈勻佢,好好食。佢仲有杯餐飲跟埋,咁先係$108再加一,真係又抵食又好食。

2024-03-27 94 浏览
試了一家口味好正宗嘅意大利菜,叫餐要用英文,好彩個餐牌有中英對照,一於好似This This Rice咁樣叫野食。自家製意大利薯仔粉檲Gnocchi煙煙韌韌幾好食,雖然啲粉檲數量睇落唔係好多,不過都幾飽肚,揀咗番茄醬汁底,入面仲有真番茄,食落無咁滯,配海鮮,啲帶子同墨魚都幾鮮味。食完主菜心思思想食埋個甜品,揀了Tiramisu ,咖啡味好香,Tiramisu嘅糕底好滑。食Tiramisu梗係要配埋杯咖啡先至得啦。
食Tiramisu梗係要配埋杯咖啡先至得啦。
2024-01-05 653 浏览
今日Lunch食咗呢間意大利餐廳,抵食好食。先來麵包點橄欖油同醋,麵包好食,可惜唔記得影相,唯有影吓支橄欖油同醋嘅二合一玻璃樽啦。叫咗支意大利礦泉水飲因為見佢個樽好靚。Set Lunch可以揀餐湯或者沙律,我地兩個都揀沙律,而呢個沙律又真係好出色,D菜好新鮮,而且好大碟。呢碟意粉叫做特大長通粉配意大利豬肉腸加茄子及芝士,D芝士真係好香,佢連碟邊都鋪滿芝士粉嗰吓超正。個特大長通粉煙煙韌韌,配埋D食材仲有個汁真係好味道。呢碟係自家製意大利薯仔粉糰,個薯仔粉糰粉粉地得黎又有D彈性,個口感質感幾好,佢個番茄加肉醬嘅汁真係唔錯,好香新鮮番茄味,加上芝士粉真係正,佢D芝士粉仲要係用真芝士刨出黎嘅,唔係化學芝士粉,味道特別香。我地仲追加了Tiramisu,好好食,咖啡朱古力同埋芝士混和得好好,加$15真係超抵。個餐仲包餐飲,我地要了熱檸茶同熱咖啡。
今日Lunch食咗呢間意大利餐廳,抵食好食。
叫咗支意大利礦泉水飲因為見佢個樽好靚。
個餐仲包餐飲,我地要了熱檸茶同熱咖啡。
Was in the area and stumbled upon this little gem! 😋✨ My boyfriend and I ordered the pasta special (with pork sausage, aubergine and Gorgonzola cheese), and a half & half pizza (half pepperoni & half pork sausage with ricotta cheese). Both pasta and pizzas were divine 🤤🤌 High quality ingredients, generous portions, not too rich! The pizza was massive for 1 person, can actually be shared between 2-3p.To finish, we had the panna cotta with berry sauce. It was homemade since it wasn’t very sweet (w

To finish, we had the panna cotta with berry sauce. It was homemade since it wasn’t very sweet (which was surprising because I’ve only ever had super sweet panna cottas in other places). Next time I would try the tiramisu instead.

10/10 will come back!
2023-10-04
2023-08-27 1138 浏览
這間意大利小店味道正宗,先講意粉,我們叫咗芝士肉醬千層麵,芝士很香肉醬用的肉亦很新鮮,焗一焗後味道更香濃,廚師煮得非常精彩。Pizza可以加錢揀兩個味道,我地揀咗半個意大利煙肉洋蔥山羊奶芝士同埋香菌兩個口味拼埋一齊。左邊的是意大利煙肉洋蔥山羊奶芝士Pizza而右邊則是香菌Pizza,兩個口味都好食,不過我地都覺得味道上右邊的香菌好食D,可能因為有D菇菌無咁滯啦。其實佢D山羊奶芝士都幾香,食得出有羊嘅香味。甜品試咗兩款,一款係Tiramisu意大利芝士餅同埋Panna Cotta意大利奶凍。兩款都好食,味道都好正宗。

2023-08-01 956 浏览
呢一間意大利小店CP值極高,lunch time的set lunch款式多,一坐低就有一份麵包cube,免費贈送的,可以點橄欖油同黑醋,麵包有微溫。Set Lunch可以揀湯或者沙律,我地全部都揀咗沙律。以set lunch包嘅沙律黎講,呢個真係又大碟喲菜又新鮮,個沙律落咗黑醋,好開胃。我地三個人揀咗兩個意粉一個Pizza,呢個係我地覺得最好食嘅鮮羅勒松子汁長通粉,個汁真係做得好好,入口感覺好清新,好啱呢d咁熱嘅天氣食。呢個芝士肉醬千層闊麵滯就滯d,不過芝士嘅香真係不得了,值得一滯。呢個Pizza size大到不得了,真係要兩個人先勉強食得晒,呢個係意大利野豬辣肉腸雜菌Pizza,d材料夾得好好,辣肉腸配上雜菌後唔會咁heavy,同埋d材料真係好新鮮,似乎係即叫即製,新鮮就係好味道。
2023-06-23 1097 浏览
🇮🇹🇮🇹🇮🇹地區小店有時的確更驚喜,餐廳感覺好地道,有黑醋檻欖油點麵包,未必間間意大利餐廳會有提供,用心專注製作食物,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻意大利辣肉腸薄餅+意大利香腸軟芝士薄餅($188)想試兩種口味,加左$20要雙拼口味👍🏻👍🏻👍🏻薄餅熱焫焫,唔算厚但個邊好脆,辣肉腸份量好多鋪滿薄餅,軟芝士超軟,同茄醬超配合,味道好好,好有驚喜香蒜檻欖油海鮮意大利粉配意大利辣椒($158)海鮮份量好多,有原粒帶子、蝦,魷魚圈,每款都大約有四至五件,絕對唔係用雜錦海鮮粒,真心有誠意,食材用料足令到成碟意粉鮮味十足👍🏻👍🏻👍🏻意大利薯仔粉糰($138)粉糰配合了蕃茄肉醬汁,都算入味,粉糰好有咬口,亦都很飽肚,如果食得太多應該會比較膩切片肉眼牛扒配黑醋火箭菜沙律($298)一般西式煎牛扒都好易凍左,今次反而有驚喜,一邊食都keep到溫度,有諗過佢個碟既石板有保溫作用,牛扒唔韌好有肉味,肉質唔錯亦都唔會過份調味👍🏻👍🏻👍🏻反而覺得旁邊既火箭菜沙律既黑醋同醬汁太多,令到菜腍哂同偏油
🇮🇹🇮🇹🇮🇹

意大利辣肉腸薄餅+意大利香腸軟芝士薄餅($188)
想試兩種口味,加左$20要雙拼口味👍🏻👍🏻👍🏻

香蒜檻欖油海鮮意大利粉配意大利辣椒($158)

意大利薯仔粉糰($138)

切片肉眼牛扒配黑醋火箭菜沙律($298)
2023-04-22 1215 浏览
一間位於大角咀的一間隱世意大利菜,裝修極有西式風格情懷,食物質素更是令人驚喜,除了歐式Pizza選擇之外,更有多款意粉選擇。價錢亦非常貼地,絕對是你假日歐陸午餐之選!___Pizza con prosciutto scamorza HKD$108(Lunch set)呢個Pizza絕對係誠意之作,每一枱枱面上一定會見到佢嘅蹤影!Pizza即叫即做,熱辣辣送上到你面前,批邊非常脆身,如果你係批邊控,你絕對會愛上佢。批底亦相當有口感,配上煙燻芝士簡直是人間美食,令你有一種相見恨晚嘅感覺!午餐配有香草麵包、餐湯或沙律,仲附送一杯飲品,呢個價錢真係超值之選!GNOCCHI HKD$98(Lunch set)呢個薯仔粉糰係佢地自家製HANDMADE粉糰!先講佢嘅蕃茄肉醬汁,味道比我相像中清新,食得出蕃茄嘅甜香,唔會完全比肉汁搶走蕃茄香味,味道平均,食落唔會有膩感,欣賞!薯仔粉糰亦都相當特別,相信唔係度度地方都可以食到,粉糰帶有薯仔泥嘅質感,同時保留咗麵粉嘅口感,非常特別嘅組合,絕對值得你一試!___評價: 🍽️ 正宗意大利菜 🍕 美食推介💯 CP值極高 ❤️ 治療系美食推介指數:❤️❤️❤️
___

GNOCCHI HKD$98(Lunch set)

___
評價:

🍽️ 正宗意大利菜
🍕 美食推介
💯 CP值極高
❤️ 治療系美食

推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️
(五個心心為滿分)
2023-03-22 1043 浏览
今日經過大角咀嘅一間小店,門口見到佢嘅餐牌都覺得已經好平好吸引,裏面裝修又充滿了意大利風情,於是一於入去試吓。佢食物嘅選擇都唔算少,如果今次就叫咗巴馬火腿薄餅,以及芝士肉醬焗千層麵。佢本身仲有跟餐嘅前菜,當中包括了可以點橄欖油加醋嘅餐包,同埋沙律及西蘭花湯二選一,我就揀咗西蘭花湯,佢都幾大碗,西蘭花味亦都好濃厚。講吓佢嘅芝士焗肉醬千層麵非常大,亦都感覺到佢用咗好多千層麵配搭,芝士香味亦都好重,肉醬亦都非常之多, $108食到咁嘅質素,真係唔係周圍搵度。另一方面,佢個$108巴馬火腿Pizza非常之大份,如果一個普通女仔嚟食呢個餐一定食唔晒,完全冇預計過佢嘅Pizza可以咁大舊,而且亦都非常之好味,配埋佢跟餐嘅熱咖啡,好耐冇試過晏晝食得咁滿足咁飽啦!下次一定會再嚟幫襯!

2023-03-21
2023-03-11 749 浏览
雖然未去過意大利🇮🇹,但小店內裝修感覺幾有風味。一入門口店員立即熱情招待🫶🏻店舖面積雖少,但餐牌款式都唔少頭盤🥗、主菜🥩、pasta🍝、pizza🍕,樣樣都想試頭盤點咗水牛芝士火箭菜沙律、蕃茄煮青口沙律菜都好新鮮,青口亦好鮮味😋主食點咗蕃茄醬扭扭粉配意大利豬肉腸青豆牛肝菌雜菌🍝。另外仲點咗Pizza Margherita🍕最後甜品叫咗Tiramisu 👍🏻餐廳整體來講都👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雖然未去過意大利🇮🇹,但小店內裝修感覺幾有風味。
一入門口店員立即熱情招待🫶🏻

店舖面積雖少,但餐牌款式都唔少
頭盤🥗、主菜🥩、pasta🍝、pizza🍕,樣樣都想試

頭盤點咗水牛芝士火箭菜沙律、蕃茄煮青口
沙律菜都好新鮮,青口亦好鮮味😋

主食點咗蕃茄醬扭扭粉配意大利豬肉腸青豆牛肝菌雜菌🍝。

另外仲點咗Pizza Margherita🍕

最後甜品叫咗Tiramisu 👍🏻

餐廳整體來講都👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2023-01-26 892 浏览
年初五開工要食餐好嘅開個靚年,於是幫襯咗呢一間意大利餐廳,我哋一行三人每人叫一樣野share,佢d set lunch份量足食到好飽好滿足,我哋叫咗兩個意粉一個Pizza。先叫了Still Water皆因個樽真係好靚。第一款pasta就揀咗芝士茄子意大利豬肉腸配特大長通粉,個特大通粉咬口唔錯幾大牙,配埋佢個白汁真係唔錯,難得係唔會食咗感覺好滯,拌碟嘅芝士粉似乎係真係用芝士磨出嚟而唔係現成化學芝士粉,所以芝士味特別香。第二款pasta就揀咗青豆雜菌牛肝菌意大利豬肉腸d牛肝菌同埋雜菌又真係幾好食幾新鮮,配佢嘅蕃茄汁啲鮮味特別出。Pizza就揀咗意大利野豬辣肉腸雜菌薄餅,d野豬辣肉腸幾惹味,呢個Pizza真係好抵食,$108,仲包埋餐前小麵包、湯或沙律,再連埋杯餐飲,果然係豐富的午餐。餐前小麵包,仲有橄欖油同醋可以點。個跟餐沙律精彩到一個點,仲要好新鮮。包埋餐飲真係抵到無朋友。

餐前小麵包,仲有橄欖油同醋可以點。
個跟餐沙律精彩到一個點,仲要好新鮮。
包埋餐飲真係抵到無朋友。