2016-02-28 391 浏览
每日中午要搵飯食都幾煩。忽然想食上海麵。荃灣區冇乜好味上海麵,通常都係好似翡翠果D高級野,價錢唔平,用來開飯就.............睇食評見呢間幾唔錯,就行遠D試下啦!午市套餐選擇都幾多。三十幾四十元開飯都幾化算。我地二人叫左個菜肉雲吞擔擔麵,上海排骨拉麵再加一客$20麻辣肚絲,套餐送豆漿。麻辣肚絲都幾好味,麻辣醬加生蒜幾野味,不過份量就小左DD菜肉雲吞擔擔麵,菜肉雲吞係好味嘅!菜和肉的比例剛好,餡料中等大小,不過不失。擔擔麵湯底花生味香,但帶酸口,和平時食開嘅有D唔同,不過見其它客人會叫走酸,我相信走酸後就同我平時食開嘅差唔多。上海排骨拉麵:排骨和麵分開上,碗湯麵冇乜特別,都係清湯上海麵一碗,件炸排骨就幾唔錯喇,咬落去又鬆又軟,好味!見件排骨黃黃地,好似十幾年前D食市都係咁樣醃,好有懷舊feel。兩個人一百元有找,OK丫!
每日中午要搵飯食都幾煩。忽然想食上海麵。

睇食評見呢間幾唔錯,就行遠D試下啦!

午市套餐選擇都幾多。三十幾四十元開飯都幾化算。
麻辣肚絲都幾好味,麻辣醬加生蒜幾野味,不過份量就小左DD
麻辣肚絲
菜肉雲吞擔擔麵
上海麵
炸排骨
兩個人一百元有找,OK丫!
2016-01-29