2011-06-17
本來在今個月初生日, 但好友們話要同我做生日, 當然高興啦,餐廳左選右選都揀唔到,見到花旗咭有皇牌半價餐咁抵,就提早一個禮拜book 呢度,今晚入到餐廳內, 果然充滿德國風情, 8點鐘已經座無虛設,仲有歌手現場唱歌,氣氛熱鬧,feel so good~Order 咗指定款式既四人餐,半價後$799, 哈哈,四人餐真的每樣食物都有四件,唔駛爭,前菜有牛肝醬麵包,"發達芝士" 雞肉凱撒沙律, 辣味牛肉沙律, 呢個好有泰國feel, 仲有蟹肉pancake+煙三文魚, 唔錯呀 !至於主菜就有招牌咸豬手, 呢個又係必食,每檯至少都有一隻, 豬手做到皮脆肉滑,但感覺又唔太肥膩噃,牛扒既肉眼亦稔,味道佳,同黃芥辣係絕配,伴菜的蕃茄乾亦要一讚,小小一粒竟然蕃茄味極濃,比起新鮮蕃茄別有一番風味...還有蒜肉巴馬臣芝士天使麵及魚柳白飯, 呢兩款就普普通通, 無乜特別!今晚竟然有好多客人來慶祝生日, 生日蛋糕及生日歌在餐後陸續出場,將高漲情緒推上最高點,更加開心興奮,嘩! 見到好友們為我準備咁大個生日蛋糕,感覺好幸福呀,希望每年既生日都可一齊慶祝一齊玩~最後推介餐廳自家釀製既啤酒, 味道清純唔澀, 冰涼可
最後推介餐廳自家釀製既啤酒, 味道清純唔澀, 冰涼可口,加埋滿枱美食,又有得點歌, 超正, 一定會再嚟, 下次要再早d book 枱食tea buffet, 哈哈哈~