2025-04-19 162 浏览
喺大圍油站對面嘅甜品店,唔易搵,但好有驚喜……首推開心果碎碎麻糬波,麻糬好煙靭,開心果尖醬會死甜,有好香開心果味,重點係大大碟開心果脆脆,炒得好香,用麻糬波點醬、再黏上開心果脆脆,一啖食晒煙靭、香濃、香脆嘅口感,非常滿足!唯一要挑剔嘅係麻糬波太多,兩個人食都覺得好飽,如果一個人就好難試到,如果可以有半份、或者雙拼就更好,朋友其實好想試吓Oreo味,但都食唔到……另外試咗黑糖粉粿椰子、斑斕雪糕杯,黑糖粉粿似啫喱,配埋椰子同斑蘭雪糕,非常清新,啱晒夏天消暑!仲有焦糖脆脆布丁,平時布丁多數配焦糖醬,呢度加埋焦糖脆脆,小朋友一定鍾意。大圍有唔少甜品舖,呢間嘅Menu選擇唔算多,但都好有特色,例如有桃膠糖水、番薯糖水,其他舖未必有,值得一試。
喺大圍油站對面嘅甜品店,唔易搵,但好有驚喜……

開心果碎碎麻薯
焦糖脆脆布丁