(非会员)
2008-09-21 5 浏览
- 樟茶鸭几好食, 通常d 餐厅会整到d肉好干, 但系呢度d 肉仲好 juice ! - 冷盘 五小碟. 同一般上海铺差不多, 冇话特别好唔好食. 不过特别在绿色果d 唔知小棠菜定系咩菜既菜头, 我d 朋友话好好食, 我自己就冇食到.- 太极小笼包, 好得!! 够热, 皮够薄可以睇到里面d 汤 !! 听个fd 讲好似师傅系之前黄埔间鼎泰丰过来.- 京烧羊肉, 个皮仲脆脆地 ~ 好味- 太极羹, 个卖相几靓, 不过个人对羹冇咩太特别喜爱.- 糟溜鱼片 冇食到 冇comment- 蜜汁火肪, 好好食 !! 自己对火腿冇咩太特别喜好, 但系呢个蜜汁火腿加埋中式面包一齐食真系好正!! 仲要系莲子都咁好味, 虽然要百几蚊一碟, 但系都值得食!!- 最后食埋个上海粗炒, 可能豉油多左d 偏 甜左 d今次一行十几人既 旧同学gathering 都几满足, 佢地唔知做紧咩优惠送左支餐酒俾我地 ! 我地就一路倾倾倾到成十一点先走.p.s. 不过虽然好食. 唔知系咪location 关系 夜晚唔系太多客, 不过就因为咁可以坐得舒服d , 又可以多个饭堂~
- 京烧羊肉, 个皮仲脆脆地 ~ 好味
- 太极羹, 个卖相几靓, 不过个人对羹冇咩太特别喜爱.
- 糟溜鱼片 冇食到 冇comment
- 最后食埋个上海粗炒, 可能豉油多左d 偏 甜左 d

• 蜜汁火肪
  • 小笼包