2021-04-20
尋日下午有約,有人表示要慕名而去朝一朝,我隨手打開openrice睇一睇,掂啦,禁多笑笑正評。 坐低10分鐘,先知新開,再感受下現場成手野既伏,實在令我驚嘆如何做到一面倒116個正評?(可能我唔好彩啫)首先,服務係近乎零,我四位唔該,「掃左未呀?!」嘩 我以為我做錯事,衰過茶檔。詳情唔想講,基本形同自助。 全程黑面,隔離兩檯都係員工用膳,無問題既,企緊既同事得閒過去吹兩句禁解。食物無咩好提,唔熱,一般,真心未去到難食,但唔會叫好食。基本唔會回頭,你預同區citywalk中庭間中式野再之下...裝修同坐整體似客記,連同個open bar不停勁大聲打野飲,嘈到呢,邊位設計個open bar用呢啲機打野飲,但做中餐,比個叻! 見啲客人埋單要自己行出去,但收加一。食完既野又無人收,下下要叫,服務費個費去邊既呢? 其實荃灣西既客,唔算係個類比50$話貴要投訴個隻。但唔好下午茶近700$4位,差服務,常溫食物,同嘈吵環境。唯一亮點有個男服務員肯主動幫我哋埋單。同埋間野開左半年都未有,荃灣西做區內客既三樓,有百幾個笑笑既食評,即係未有半年有百幾人去慕名誇區去食,食既人又會人人都知你有另外間餐廳叫咩名
同埋間野開左半年都未有,荃灣西做區內客既三樓,有百幾個笑笑既食評,即係未有半年有百幾人去慕名誇區去食,食既人又會人人都知你有另外間餐廳叫咩名,人人食完都留笑笑正評,如此超班既餐廳真係聞所未聞,實在吸引到我行去試一試!
當天目測佢禁既人流講緊星期日有幾檯禁多,竟然唔洗排隊,又會禁好彩既我? 再細看其他食評既相 又係小貓三四檯。 真係難以想像人人讚不絕口既餐廳為何紅日都門庭冷落?
其實客人條脷又唔係未食過野未去過其他地方食,不如好好花時間做好食物及服務,我相信為區內提供有一個真正既好選擇,好過客人慕笑而來,中伏一次永不回頭。