2024-02-15 531 浏览
元朗有名嘅花甲粉店终于都开咗堂食,即刻同朋友嚟试下先,估唔到新春期间都唔加价,又冇加一,真系良心店㖞😍小店流程系先写好落单纸,再去收银畀钱,然后自己揾位坐,叫到号码就出去拎。我见食客都好自律,喺收银度排队落单,坐位都系坐埋一边,唔会将啲嘢摆晒喺櫈度霸位。落单到拎得碗粉大概等咗15分钟,堂食客好多外卖客都好多,见佢生意咁旺都邓佢开心嘅😘自己就叫咗百撘面,拣咗肥牛鱼皮饺配米粉,汤底就bb辣同小麻。芫荽、葱同炸蒜系自助落嘅,想要几多就落几多。个人觉得小麻加bb辣啱口味,汤头仲几鲜味添。米粉好多,仲有唔少娃娃菜同金菇,配料畀嘅份量都唔少,食完一碗系劲饱嘅😋朋友就要花甲粉,再加咗响铃同汉堡扒,汤底就要咗中麻中辣,同样系米粉底。试咗佢个汤底,确实系同我个百搭面嘅汤唔同,虽然入口系麻同辣,但最后有海鲜嘅鲜甜味走出嚟,似乎汤底都用咗唔少花甲👍几十蚊食饱饱又好味,抵啦😆我哋六点钟入座就好好彩唔使排,去到六点半门口已经排长龙,好多人都转外卖了。

2024-02-13
等候时间
15 分钟 (堂食)