2021-08-01
呢間餐廳門口帶位女侍應嘅待客態度,令我不得不寫一個劣評。第一次去食:2021年6月30日晚上8點半由於Elements其他餐廳都已經截單,路過見到呢間餐廳就走去問下。一開始都喺門口等左一陣先有侍應(女,男仔頭短髮,講廣東話本地人)接待,然後佢話仲未last order咁就入去食,我地2大人一架bb車。首先呢位門口女侍應態度係高傲嘅,明顯唔太願接walk-in客。我地問佢可唔可以坐玻璃門半餐廳室外位置,因為有bb車唔想入餐廳阻住其他食客,佢堅持要我地先兜入餐廳再穿返出去玻璃門嘅位置(當時我地已經量晒體溫登記晒進入餐廳資料),呢下我覺得好多餘。Order食物,反而外國人侍應態度十分之nice, 仲有提醒我地個食物份量。食物係好味嘅。呢個炒牛河係我暫時最滿意!!我地仲叫左炒貴刁,串燒,呢2個都好食,另外軟殼蟹米卷就差啲啲,個炸軟殼蟹唔脆。第二次:2021年7月17日晚上7點左右,今次4大人一架bb車又見到門口女侍應(同一人!!), 又係一副睇人唔起嘅樣,問佢有無位,搞左一陣個樣好難為咁答我地好多都book左位個場好full. 之後好似施捨我地咁安排左2張方型枱(有透明膠板)(當時餐廳只坐左3
第一次去食:2021年6月30日晚上8點半
又見到門口女侍應(同一人!!), 又係一副睇人唔起嘅樣,問佢有無位,搞左一陣個樣好難為咁答我地好多都book左位個場好full. 之後好似施捨我地咁安排左2張方型枱(有透明膠板)(當時餐廳只坐左3成滿)。我地就問佢可唔可以2張枱拉埋少少,佢一句就話唔得同埋條路要留俾人行,但佢同時叫我地將bb車放喺條路度,真心覺得佢玩野。之後我地話唔要一張櫈(從其中一張枱)將架bb車推埋啲唔想阻路,佢即刻黑面。喺我地全部人都未坐低,仲想問佢有無其他減低阻礙其他食客嘅安排時,呢位侍應完全忽視我地,我地野都未問完佢已經不斷reject,跟住仲行開左費事理我地!我地完全接受唔到佢呢種服務態度。
佢再帶另一枱客入餐廳,我地想再問佢野,當然又俾佢忽視啦,我地亦搵唔到其他侍應幫手。睇到佢serve另一枱外國人嘅客完全係2個樣,勁好禮貌講晒英文,而且仲等人坐好先行開。
由於一去到已經發生咁唔愉快嘅事情,我地決定唔食呢間餐廳!
喺我地離開呢間餐廳嘅時候,我忍唔住問呢位侍應點稱呼,我地走佢不但無問原因兼費事理我地!
呢間餐廳食物質素同環境係無問題,最大問題就係有呢位女侍應 影響晒成間餐廳。