2018-09-17 90 浏览
過長發打波,以前喺附近嘅話食開丼x屋或者元x,呢間唔知係咪新開,見啲丼飯同刺身超平就吸引咗入去。通常呢個價位嘅日式料理都係坐得逼逼澀澀,但呢間相當光猛闊落企理。本身想食丼飯,但係見佢有生牛肉刺身,好少見出面有,所以有特別嘢就嗌特別嘢試。好新鮮爽口,雪花❄️分佈亦都唔錯,食落係好乾爽,唔會好aware自己食緊生嘅嘢。食生嘅嘢唔知點解,唔食尤自可,食開有種上癮嘅感覺,到第二日仲念念不忘咁。炸八爪魚明太子雞翼呢盤生蠔係必嗌,158蚊有半打,每隻大約女仔手掌心size, 質素大約係一田蠔bar即開四十幾五十蚊嘅質素,蠔身白滑飽滿,味道半creamy半海水味,幾適合大部分人口味。之後我再喺板x食過78蚊3隻,完全唔係嗰皮,又冇味又唔新鮮,除咗凍咩都食唔到。估唔到領匯商場都仲有啲有心機又抵食嘅餐廳。
炸八爪魚
明太子雞翼

估唔到領匯商場都仲有啲有心機又抵食嘅餐廳。