2024-04-16 131 浏览
由长沙湾地铁站C2岀口岀,大概行6-7分钟左右就会见到。环境比起一般cafe都算大,唔会话同坐得好逼。cafe主要行黑白风都好岩打卡。不过要留意返呢间Cafe净系收八达通或者现金。呢到以自助服务为主,入到去店员会先比餐牌你,自己拣位坐,谂好食咩就去返门口位置叫野食。旁边会有水同餐具比你拎。食物同价钱都好合理。呢间cafe甜品都好岀名,今次就试左两个甜品同一个主食。✨ 竹炭糯米窝夫配自家制牛奶雪条个窝夫第一上,就闻到好香,亦都好岩打卡🥰 呢个窝夫外脆,入面口感好烟韧,钟意食麻薯类嘅朋友应该会几钟意☺️ 第一啖试过牛奶雪条系好重牛奶yogurt味,又唔会话好甜,不过质地就比较偏软,预你揸上窝夫一齐食。另外配埋士多啤梨同红莓一齐食,酸酸甜甜都几开胃。牛奶雪糕同红莓连埋窝夫一齐食,成件事好夹,好值得一试👍🏻 同朋友每人两嚿,食完都好饱。✨ 鸡蛋布甸配House Expresso布甸鸡蛋味好重,质感系好滑😋 一般食开嘅布甸可能都会比较偏甜,但系呢个布甸面上嘅焦糖同expresso好夹,咖啡嘅味会中和左布甸嘅甜,食完唔会话好腬,太甜嘅感觉。另外外观上打卡一流,睇得又食得🤤👍🏻✨ 牛肋肉蕃茄意粉意粉煮

✨ 竹炭糯米窝夫配自家制牛奶雪条

✨ 鸡蛋布甸配House Expresso

✨ 牛肋肉蕃茄意粉
意粉煮得岩岩好,唔会偏淋或者太硬。蕃茄味唔会偏酸,另外都多细蕃茄可以食,唔会净系得啲蕃茄酱。牛肋肉切成细条,煮得好软嫩,口感岩岩好。
鸡蛋布甸配House Expresso
竹炭糯米窝夫配自家制牛奶雪条