2021-06-06 49 浏览
好難得老公放假,特登嚟公司附近搵我食lunch!去咗呢間長沙灣小店 TAKE EAT EASY,食物好有驚喜!小店主要做外賣生意,不過都有少量堂食座位,可以坐低慢慢食!是日餐湯($12)是日係蘑菇湯,蘑菇湯打得非常幼滑,不過我自己就鍾意多返少少口感!澳洲牛肉醬墨西哥卷($78)呢個真係強烈推薦!墨西哥卷好軟熟,包住慷慨嘅牛肉餡料,每啖口感都好豐富!牛肉好惹味,非常juicy,入面仲加咗蕃茄,洋蔥,菜等,味道增添層次!伴菜嘅沙律原來都好有心思,店主話西瓜粒噴咗酒,難怪特別香甜多汁!呢個炎夏食D西瓜亦好消暑開胃!+$10跟薯條汽水,我覺得都值得加點。薯條即炸,外脆內軟綿綿,好好食!汽水亦完全唔頹,竟然係意大利S.Pellegrino有氣果汁,其他餐廳淨係呢支汽水都唔只$10啦!辣肉腸西班牙火腿薄餅($98)送餐湯及汽水,都抵食!薄餅即叫即整,上枱時仲係熱辣辣。Pizza好有口感,煙煙靱韌有咬口,有驚喜!薄餅上鋪滿Parma Ham及辣肉腸,鹹香十足。小店服務亦都好好,店員細心友善,支持!

是日餐湯($12)

澳洲牛肉醬墨西哥卷($78)

辣肉腸西班牙火腿薄餅($98)

小店服務亦都好好,店員細心友善,支持!