2024-02-10
醬油蟹膏蟹籽拌飯 $108燒鰻魚 $148/四件會長皇牌套餐(招牌牛油熟成厚切五層肉+特級牛肩脊+韓式醬牛五花+蔬菜拼盤) $398——————————<長沙灣新開韓式燒肉店🔥必試燒鰻魚>長沙灣福榮街新開咗一間韓式燒肉店~呢到裝修有啲復古感覺,原來係仿照韓國70年代會長屋企嘅裝修😆.首先,當然要叫佢哋招牌嘅牛油熟成厚切五層肉🐷即係五花肉🐽佢哋話係用咗海鹽牛油熟成7日🧈因為加咗唔少牛油,所以燒完之後五花肉會有淡淡牛油香~燒嘅時候記得喺五花肉附近同時燒埋啲菇同翠玉瓜,咁啲菇同翠玉瓜就會燒得好香😋.另外,鍾意食鰻魚嘅人一定要加錢配鰻魚🫶🏻鰻魚跟指示燒嘅話其實都唔難燒得好,自己燒特別有成功感😆而且鰻魚食落肉質非常爽彈😍👍🏻本身會長皇牌套餐入面係冇飯或者麵等等嘅主食,同埋都冇包飲品我哋就額外叫咗個醬油蟹膏蟹籽拌飯🦀🍚同埋叫咗佢哋嘅奶油桃桃烏龍,雖然甜度係固定,但飲落唔會太甜🍑👌🏻😃.當晚我係平日去食,但見到都滿座,眼見有唔少人Walk in都冇位,所以大家想食嘅話記得要book位啦!
燒鰻魚 $148/四件
——————————
<長沙灣新開韓式燒肉店🔥必試燒鰻魚>
長沙灣福榮街新開咗一間韓式燒肉店~
首先,當然要叫佢哋招牌嘅牛油熟成厚切五層肉🐷即係五花肉🐽
佢哋話係用咗海鹽牛油熟成7日🧈
因為加咗唔少牛油,所以燒完之後五花肉會有淡淡牛油香~
另外,鍾意食鰻魚嘅人一定要加錢配鰻魚🫶🏻
鰻魚跟指示燒嘅話其實都唔難燒得好,自己燒特別有成功感😆
而且鰻魚食落肉質非常爽彈😍👍🏻
本身會長皇牌套餐入面係冇飯或者麵等等嘅主食,同埋都冇包飲品
我哋就額外叫咗個醬油蟹膏蟹籽拌飯🦀🍚