🇹🇭長沙灣戲院周邊泰菜Happy Hour🇹🇭-Weekend不外乎同朋友出街行吓街睇吓戲同食吓飯 今次約咗friend去長沙灣戲院睇戲 所以又去到附近覓食🤣 揾到呢間泰菜餐廳 空間都幾闊落 而且唔會太貴 仲有吧枱 好啱一班朋友嚟happy hour同聚下舊-🍝泰式炒金邊粉 午餐 $60揀返個金邊粉先 炒得好有鑊氣 仲有少少蛋香 加上個醬甜甜地 撈埋花生碎同青檸汁幾開胃😊 鍾意食辣嘅朋友仲可以自己加辣椒粉😎-🐮ABC牛丸肥牛船麵 午餐 $68餐廳話佢哋嘅船麵用咗正宗泰國做法 用豬骨去熬製 所以我哋就叫咗一set🤓 個湯底飲落去好香濃 而且帶少少甜味 但唔會好易膩 好容易係一啖接一啖😜 而送我哋就揀咗牛丸同埋肥牛 肥牛本身係半生 再透過熱湯去淥熟 所以好嫩滑😎 牛丸中間仲有少少肉汁添😋-🍢沙嗲串燒(6串) $88另外小食我哋就叫咗沙嗲串燒 揀咗豬牛同埋雞 串燒每款肉都好大串 啖啖肉冇難度😛 而且除咗有一貫嘅泰式香料之外 仲喺面頭淋上咗少少椰漿 加上嗰個好香嘅花生醬 十分之夾😍-🦀炒咖喱軟殼蟹 $168另外我哋仲叫咗個炒咖喱軟殼蟹 因為驚太飽嘅關係冇跟到麵包 咖喱好香濃 帶少少椰汁味🥥 軟
🇹🇭長沙灣戲院周邊泰菜Happy Hour🇹🇭

🍝泰式炒金邊粉 午餐 $60

🐮ABC牛丸肥牛船麵 午餐 $68

🍢沙嗲串燒(6串) $88

🦀炒咖喱軟殼蟹 $168
另外我哋仲叫咗個炒咖喱軟殼蟹 因為驚太飽嘅關係冇跟到麵包 咖喱好香濃 帶少少椰汁味🥥 軟殼蟹都炸到好鬆脆🤩 如果唔係太飽嘅話 我哋一定會叫多幾碗飯嚟撈飯🤪

🍹三色冰
🦋碟豆花茶
因為我哋叫咗套餐 所以有跟餐嘢飲 我哋升級咗做特飲 叫咗一杯三色冰 同蝶豆花茶 兩個都好IGable 而且有得自選甜度 飲唔慣正宗泰式甜嘅朋友都可以叫🤪

📍泰醉 (長沙灣)
長沙灣昌華街41-51號昌暉大廈地下6號舖