2021-04-04 846 浏览
出完街一整天, 成個人都好攰返到附近, 想放鬆吓 所以就揾左呢間日本料理大幾晚上7點左右, 等左兩張枱好快就入左去, 馬上睇下menu, 價錢唔算貴, 是可以接受範圍內,加上假期, 大家一定會樂意消費一下所以今次3個人就叫左一板馬糞海膽, HKD128價錢公道, 海膽味道唔係最濃如果你唔係太食得海膽的話, 是可以嘗試少少加埋紫紙一齊食的話, 係平衡返如果都係食唔慣, 你可以點一個魚生飯, 加少少海膽撈黎食今次叫左呢個角切魚生丼入面有三文魚 八爪魚 甜蝦 蟹柳絲 玉子如果你加埋海膽黎食 當然味道更豐富但今次敗筆係個玉子, 係煮燶左, 你地可以留意到薑嘅左手邊個一粒玉子 有一邊個底係黑黑地佢係完全地一邊煮燶左, 其實玉子個味道係ok 的, 但一個魚生井入面多左幾粒黑色玉子實在影響賣相呢個係三文魚燒餅用料係唔錯嘅, 但食落口就發現啲粉漿未係完全煮熟.... 入口仲係有啲稀稀嘅感覺,呢個真係有啲失望最後就點左呢個壽喜燒牛肉鍋牛肉係滑嘅, 加埋鍋面個一隻蛋就更滑如果覺得主食不夠, 可以加18蚊點個烏冬, 就可以用埋壽喜燒個湯黎食埋烏冬呢到附近日本料理可以話只有佢一間, 所以如果大家心血來潮想食都
出完街一整天, 成個人都好攰
返到附近, 想放鬆吓 所以就揾左呢間日本料理

大幾晚上7點左右, 等左兩張枱
好快就入左去, 馬上睇下menu,

價錢唔算貴, 是可以接受範圍內,
加上假期, 大家一定會樂意消費一下
所以今次3個人就叫左一板馬糞海膽, HKD128

價錢公道, 海膽味道唔係最濃
如果你唔係太食得海膽的話, 是可以嘗試少少
加埋紫紙一齊食的話, 係平衡返

如果都係食唔慣, 你可以點一個魚生飯, 加少少海膽撈黎食

今次叫左呢個角切魚生丼
入面有三文魚 八爪魚 甜蝦 蟹柳絲 玉子
如果你加埋海膽黎食 當然味道更豐富

呢個係三文魚燒餅

最後就點左呢個壽喜燒牛肉鍋

牛肉係滑嘅, 加埋鍋面個一隻蛋就更滑

呢到附近日本料理可以話只有佢一間, 所以如果大家心血來潮想食都應該只會想到佢

食物係中上, 價錢都係可以
只係有啲細微野, 可以有改進空間

2021-04-03