2017-01-17
1955 浏览
呢間熨烤達人對我一d都唔陌生,旺角,元朗分店的都試過,我鐘意集郵,唔好笑!我係指餐廳!有住鑽石山既朋友報料,荷里活廣場新開左熨烤達人,二話不說大家夾時間去試!嘩嘩嘩,當晚正晚飯時間,需要等位,等候時間大约十分鐘,店裏面人山人海好熱鬧,好有韓國地道感,幸好抽氣好唔覺得油煙霧瀰漫,依點好重要,我試過食一間抽氣好差既烤肉店,成面成頭油,d衫,癡癡淋淋,真係無下次!講番依間熨烤達人,餐牌跟兩間分店一樣,食物方便都有出入,每間都有d係分店限定!原條八爪魚,黎到都有頭痛點燒好,點知問店員點燒,佢勁細心同我地燒埋,最後重一條條燒開方便我地夾,如果無佢同我地燒,真係會浪費左依條八爪魚,多謝你!燒八爪魚又鮮又彈牙,重有就你個特調的醬汁味道豐富、香甜中又帶點惹味,同八爪魚真是絕配!!!燒得d肉好靚,等食其間影下相先!!!扇貝新鮮同幾大隻,上面既牛油一路燒一路溶,好香!!!好吸睛既雪花肥牛!!!豐富既油花脂肪,肉質柔軟帶咬勁,肉味鮮甜,是最好的炭烤食材!!!燒完既厚切肥牛肉夾生菜真係好好味!!!