2010-01-19
星期六晚同朋友去iSquare睇完AVATAR走o左上去iSquare 29/F 間八重菊日本料理, 英文叫 YAEGIKU Japanese Cusisine, 講真真係唔識讀, 問D waiter 原來讀"廿AIR激古"!睇間restaurant o既門面就知係高級o野. 入面裝修/燈光+維港夜景好有FEEL, 殺死人!我們一行8個人包o左間海景鐵板房, ORDER o左鐵板SET 同開o左支紅酒/SAKE, 食物質素高, 牛肉鐵板燒最remarkable因為有放火表現睇! 影o左相但睇得不太清楚 Overall 味道很好! 下次要試下魚生先得 (佢地個壽司BAR都幾靓, 魚生望落去都好新鮮)!我們是次平均連TIPS用了每人HKD1,000元, 以維港景/場內環境/食物質素不算貴但不是我等普通人常常可以去咁食法呢臨走問WAITER再取了DINNER/LUNCH餐牌睇睇,原來DINNER都有商宜嘅o野WOR, 唔好豪ORDER, HKD2-3XX蚊都有交易 LUNCH更有SET餐, HKD160蚊有交易! 咁就唔同 都可以去多幾次遲D和同事去試試個LUNCH先P.S. 佢地個
遲D和同事去試試個LUNCH先
P.S. 佢地個維港夜景真係好有FEEL架