同朋友系旺角行完街,讲起之前一齐去旅行系日本食铁板烧,倾得兴起想食下,search下见到呢间人地话唔太贵又好食,即刻就行过嚟试下。我地见到有大虾个个餐两个人都只系$658,就叫咗呢个。首先嚟个沙津,系木鱼丝蟹子沙津,好开胃呀。跟住就嚟咗个面豉汤。之后就嚟咗个双色刺身,有甜虾同赤贝,好鲜甜,唔错。职员拎一阵会煎既食材俾我地睇下先,见到块扒同大大只虎虾已经好期待!香草龙脷柳,师傅系我地面前整,烧得好冧,味道好香,小小咸,几钟意呢个口味。重头戏嚟啦,只虾超大只,师傅话好出面好少有呢啲老虎大虾。师傅放上嚟枱面个阵已经好香,个虾肉劲大旧劲厚实,再加啲调味料更加香,超好味!第三个重头戏,美国安格斯肉眼扒,又系好香,烧得好均匀,啲肉又系好冧好好食。食咗咁多肉,好彩有返啲菜平衡返,个大菇都好好食。最后食埋个饭就真系饱晒,呢个系烟肉黄金炒饭,好香口呀!最后有个甜品,呢个系鸡蛋布甸,仲加咗练奶系面,好香好好食。
我地见到有大虾个个餐两个人都只系$658,就叫咗呢个。

首先嚟个沙津,系木鱼丝蟹子沙津,好开胃呀。
木鱼丝蟹子沙津

跟住就嚟咗个面豉汤。

之后就嚟咗个双色刺身,有甜虾同赤贝,好鲜甜,唔错。
双色刺身

香草龙脷柳

老虎大虾

美国安格斯肉眼扒

食咗咁多肉,好彩有返啲菜平衡返,个大菇都好好食。
日式炒时菜

最后食埋个饭就真系饱晒,呢个系烟肉黄金炒饭,好香口呀!
烟肉黄金炒饭

最后有个甜品,呢个系鸡蛋布甸,仲加咗练奶系面,好香好好食。
鸡蛋布甸
木鱼丝蟹子沙津