2020-05-14
Local Brand🇭🇰 Tappanyaki Sandwiches & Coffee Time❤🥪🍟️🍘🥗☕️💫. .愛好行尖沙咀,最近新開左一間本地品牌✨鐵板三文治,為食既我 當然要趁佢開業去試試吧。以鐵板燒形式製作出各款創意十足既三文治,每款都用料十足,性價比高呢。餐廳以白色椅桌配上灰色牆身主題,簡潔明亮 用餐感覺舒服。-而且製作認真,以植物牛油&橄欖油 先輕烤 烘脆麵包🍞,再加入各式餡料及醬汁,即叫即製,確保新鮮熱辣辣。除左招牌鐵板三文治之外,仲有多款小食選擇呢。.ll(皇牌) 歐陸監獄鐵板三文治 $54Continental Iron House呢份真係夠份量啊‼️ 用普羅旺斯燉肉丸,加入3種芝士🧀 混合成芝心通心粉,再配上薯餅及流心蛋。三文治入面 份量最十足,係日式既演變,岩晒大胃皇的你。-(皇牌) 拉麵叉燒鐵板三文治 $56Japanese Style Barbecue Pork Ramen日式炒麵燒餅都食過,但以日式拉麵🍜 配上日式叉燒、溏心蛋及紫椰菜絲等等,製成既三文治,相信應該沒吃過吧❓再加入味噌味蛋黃醬,好似一路食拉麵 一路食三文治。-(素食) 早安西西里鐵板三文治
l[鐵板燒三文治 Tempaanyaki Sandwiches]l
(皇牌) 歐陸監獄鐵板三文治 $54
Continental Iron House
(皇牌) 拉麵叉燒鐵板三文治 $56
(素食) 早安西西里鐵板三文治 $35
Morning Sicily
早安系列☀️ 當然係早上11am前供應吧。
食落有酸酸甜甜既味道,感覺很開胃呢,難怪係早安系列。三文治夾著西西里醬汁煮成既燴菜,再上蔬菜蛋餅,仲配上薯餅&芝士🧀,一份營養均衡又豐富既早餐呢。
(素食) 祝君健康鐵板三文治 $49
Hella Green
祝君健康,一聽就知係素蔬系列,岩晒走肉朋友呢。就算係素食都一樣豐富:紅蘿蔔絲蛋餅、沙律生菜、燒茄子🍆、牛油果醬汁,好rich 好creamy,就算係素食都一樣唔馬虎呢。
l[小食]l
(皇牌) 3日3夜自家手切薯條 $35 / 49
Triple Cooked Hand-Cut Fries
聽個名已經被他吸引吧❓用上3日3夜時間製作成既薯條。精選Agria薯仔🥔,薯仔味濃帶甜味,製作出來既每條薯條🍟,外皮薄脆,裡面又充滿綿綿既薯蓉,簡作真係一點都唔簡單,可見廚房👨🏻🍳 既耐性與心思,請記得要細味啊啊啊。
配自家製醬料:
特製蕃茄醬 / 松露蛋黃醬 / 黑蒜滋味醬 $42 / 56
Homemade Dipping:
Tomato / Truffle Mayo / Black Garlic Sauce
另外蘸點薯條既3款醬汁都一點不簡單,單單係黑蒜醬🖤 就已經用上>260小時去製作,造出黎既黑蒜醬真係濃濃稠稠,充滿住黑蒜香。
當然其他蕃茄醬 & 松露蛋黃醬都是自家製作,但黑蒜醬汁,值得一試。
l[沙律 Salads]l
(皇牌) Hand3ag凱撒沙律 $28
HAND3AG Caesar Salads
吃過又healthy、又heavy、又guilty既三文治,點個沙律清清味蕾吧,感覺又green 又fresh💚,很舒服。
近期流行各款韓、台式吐司專門店,各款爆餡配搭 不同風味既醬汁三文治,成為打卡新寵兒。而呢間以日式鐵板燒為靈感,糅合創新配搭,誠意十足既製作,都好值得一試喔。
除左主打招牌鐵板三文治🥪外,亦有多款小食供選擇,如炸牛油果🥑、忌廉蟹餅🦀、燉肉丸等。有時間行開尖沙咀,不妨來一試吧。