2019-07-12 14 浏览
今日約咗男朋友出嚟行街,我哋行去愉景新城,行到差唔多嘅時候就去搵嘢食。行行工就見到呢間茶餐廳2.0,個名都幾得意,跟住望吓個環境,都好光猛又乾淨,又坐幾滿下,我地就決定試吓呢間啦。睇完Menu之後,我哋就揀咗一個石鍋泡菜牛肉飯同埋一個鐵板西冷,五成熟,黑椒汁配意粉。咁有一個餐就包湯包嘢飲,另一個就要加錢先有。我哋叫咗一個中湯,一個西湯,個中湯都飲得出好足料,西湯唔使飲,一望就已經覺得好足料啦!咁等多一陣,個石鍋牛肉飯就上先,睇得出好新鮮熱辣,上面仲有d菜裝飾,而個份量好大好夠食。啲牛肉幾好食,好香口,真係唔錯。個鐵板扒都好厚肉下,啲汁好夠,個鐵板都好熱下,跟住仲有意粉,好好食,塊扒好大件下。嗰餐仲跟咗兩杯嘢飲,我哋就叫咗凍嘅柚子蜜,都係加$3嘅啫。飲得出有柚子味,仲有多片檸檬起個杯嘢飲入邊添。食飽之後我地叫左個甜品,原本想叫一個雪糕鮮果雞蛋仔,但因為佢太好賣啦啲鮮果,最後得雪糕雞蛋仔。個雞蛋仔係即叫即整嘅,食落好脆好香口,個雪糕同cream可以拎握點雞蛋仔食。咁樣埋單一人都係百幾蚊,我覺得食咗咁多嘢,都值得去試吓㗎!

2019-07-10