2021-03-12
~Toby姐姐生日月~唔知係咪有遺傳,佢同媽媽我一樣咁鍾意韓風😂。除咗鍾意睇韓國綜藝,食物都至愛!今年生日無得去旅行,梗係要帶佢食最鍾意嘅食物,等佢開心下😊~韓珍~真正韓國人主理❤️豬頸肉❤️調味排骨~前者嫩滑彈牙,後者食落香滑甜甜地,咬落即咇油汁,油香四射,燒嘅時候要小心啲,好惹火架😆❤️海鮮煎蔥餅~食到有魷魚、帶子粒、蝦粒、大葱,煎得香噴噴有蛋香,而且size好似Pizza大批咁大個,小朋友好開心😄❤️牛肉石鍋拌飯~牛肉甜甜地,材料豐富,有紫菜青瓜大豆芽紅蘿蔔等,上到枱仲熱辣辣出晒煙👍而且個熱鍋夠熱可以keep好耐溫度,慢慢食都得!❤️炒牛肉粉絲~粉絲唔會好油,而且大大碟,一貫嘅韓國風味,識食嘅小朋友,將牛肉粉絲、燒肉,夾住生菜一齊包嚟食👍好正,又一解鎖新食法!❤️人蔘雞湯~傳統嘅韓國美食,記得以前韓國旅行嘅時候,我哋嘅早餐特登去食人蔘雞湯添,食完個身會暖足全日。呢度個人蔘雞湯都係咁足料,仲有糯米釀喺雞中間,湯頭清潤,好滿足!店舖負責人仲好nice,特登過嚟同小朋友打招呼添😄
唔知係咪有遺傳,佢同媽媽我一樣咁鍾意韓風😂。
除咗鍾意睇韓國綜藝,食物都至愛!
今年生日無得去旅行,梗係要帶佢食最鍾意嘅食物,等佢開心下😊
~韓珍~真正韓國人主理
❤️豬頸肉❤️調味排骨
❤️海鮮煎蔥餅
❤️牛肉石鍋拌飯
❤️炒牛肉粉絲
❤️人蔘雞湯
店舖負責人仲好nice,特登過嚟同小朋友打招呼添😄