2021-12-11
係灣仔上完堂,順便係附近買野返屋企食。呢間Mr Maki係食壽司,見門面都好乾淨整潔,就選擇在此買晚餐回家。佢店鋪唔算大,但都有幾個位可以坐低堂食。叫左個帶子被困火焰山,個名好得意,如何被困?返到屋企先見到係啲壽司上面係舖滿蟹棒絲,裡面藏了帶子😂😂😂所以帶子被困了,無論名字還是賣相都好有創意。由於有大量蟹棒以及帶子的關係,係超鮮甜!另外叫左麻麻地軟殼蟹,叫左先見到個menu旁邊有條辣椒仔,代表係辣既,但食落就發現只係微微的辣味,turns out 我好鍾意呢個麻辣醬,好開胃,估唔到麻辣同軟殼蟹壽司都好夾。跟餐加$20有埋沙律同半份番薯條,好脆,加上啲蕃薯好甜,就咁食唔洗點茄汁都好味。另一份跟餐小食叫左炸雞,一邊行返屋企一邊後悔唔應該叫炸雞,怕返到屋企就林左唔好食,點知仲係好脆,好犀利!啲汁甜甜地,同埋無咩脂肪,但雞肉仍然好滑。野飲都好多選擇,飲左波子汽水同埋茶。
野飲都好多選擇,飲左波子汽水同埋茶。