2018-02-27
平時就最鍾意打邊爐,行開紅磡南道見到一間新開嘅,就心思思約朋友嚟試吓! 呢度裝修光猛,周圍都好闊落,乾淨企理,而且一啲味都冇!侍應姨姨同老闆都好友善!姨姨做嘢好快手,態度又好!我哋首先叫咗個海鮮鍋,有鮑魚、蜆、龍躉、蝦、蟹、象拔蚌,帶子、有前菜,蔬菜,仲有甜品,同任選配料五款先係每人$198,仲包埋粥底!真心抵!最難得嘅係每樣海鮮都非常新鮮!呢個價錢食到真係抵到爛!難怪爆哂場!另外佢地用既碗碟都幾靚,同一般酒樓好唔同,食都食得開心啲!而且仲超貼心有紙巾同濕紙巾,抵讚!我地另外仲叫左椒鹽骨腩、涼拌豆腐、涼拌土豆絲兩款冷盤都夠哂大碟,食完好開胃,價錢又平!不得不提呢個椒鹽骨腩真係超好食!佢係用龍躉腩嚟整嘅,又滑又惹味!粉唔厚,味道岩岩好又唔咸!即刻想送啤酒!淨係呢個餸都令我一定返轉頭!有我鍾意嘅薯粉呢個黑毛豬梅頭肉超香肉質又正!花膠又夠厚!魚皮餃同蝦餃都係好足料!平時最怕食到又厚又硬嘅魚皮餃皮,呢個保證你話正! 而且細細粒唔怕食到太飽!食完一大輪,終於輪到南瓜芋頭粟米粥,用啱啱打邊爐濃縮晒嘅海鮮湯底煮出嚟,諗到都流口水!結果真係冇令我地失望!超級鮮味又綿!姨姨又會問吓我哋鍾意食稀啲定濃啲,
侍應姨姨同老闆都好友善!姨姨做嘢好快手,態度又好!
最難得嘅係每樣海鮮都非常新鮮!
呢個價錢食到真係抵到爛!難怪爆哂場!
我地另外仲叫左椒鹽骨腩、涼拌豆腐、涼拌土豆絲
兩款冷盤都夠哂大碟,食完好開胃,價錢又平!
有我鍾意嘅薯粉
食完一大輪,終於輪到南瓜芋頭粟米粥,用啱啱打邊爐濃縮晒嘅海鮮湯底煮出嚟,諗到都流口水!結果真係冇令我地失望!超級鮮味又綿!姨姨又會問吓我哋鍾意食稀啲定濃啲,南瓜芋頭鍾意壓溶定一粒粒,好貼心
見到呢度嘅食物質素咁高,忍唔住又叫埋雞煲嚟試下呀!
嚟到見佢有咁多芝士已經覺得不得了!一煮起香噴噴,個醬汁仲越滾越香濃,混合埋雞肉一齊食,真係好邪惡唔好睇小啲洋蔥,佢加埋呢個芝士汁一齊食係絕配!
食到咁上下老闆走埋嚟問下我哋啱唔啱食,大家傾下計!呢種人情味你話喺酒樓邊度會有!?而且價錢仲咁抵!打邊爐,粥底,雞煲,樣樣都掂,你話點會唔翻轉頭?