📍銅鑼灣😍新開糖水店✨龍糖坊✨係龍點心旗下嘅新品牌,時尚裝潢配舒適環境,真係令人期待💛💛🔹沙薑蒸雞套餐沙薑蒸雞嘅雞肉鮮嫩多汁,味道香濃,配上沙薑嘅獨特香氣,特別滋味。素炒雲南小瓜清新可口,口感脆嫩,與雞肉搭配得非常好。雜糧飯健康又飽肚,係一個完美嘅主食選擇。是日糖水係合桃糊,入口滑順,合桃味濃厚。🔹一盤大滿足拼盤有齊蓮子紅豆沙、蛋白杏仁茶、芝麻糊同核桃露,每一樣都令我感受到唔同嘅驚喜!蓮子紅豆沙甜而不膩,豆沙滑口,蓮子嘅清香伴隨著紅豆嘅濃郁,口感層次分明。蛋白杏仁茶香氣撲鼻,杏仁味十足,飲落去有一種暖心嘅感覺。芝麻糊濃郁,芝麻味香,滑順得來仲有少少顆粒感。核桃露嘅核桃香氣濃郁。一盤大滿足真係一個超滿足嘅選擇。🔹黃金地瓜薯條地瓜薯條外脆內軟,金黃色澤吸引,咬落去香甜可口,地瓜嘅天然甜味真係一流,唔似一般薯條咁油膩。龍糖坊✨📍銅鑼灣波斯富街24-30號地下A舖

🔹沙薑蒸雞套餐
是日糖水係合桃糊,入口滑順,合桃味濃厚。

🔹一盤大滿足

🔹黃金地瓜薯條