星期日同男朋友行行下街正谂紧晚饭食咩好,突然间想食葱油饼同担担面。所以上openrice search附近有咩餐厅,最后拣左呢间米芝莲推介餐厅。黎到门口,唔算多人,几个人排紧,所以等左10-15分钟侍应就带我地入座喇。坐低睇menu,发现原来系冇葱油饼的,而且所以汤面亦已售罄,所以系食唔到我最想食既葱油饼同担担面哈哈哈。唔紧要啦,唯有睇下有咩其他好野食啦!:::萝卜丝酥饼:::我最爱既食物之一,每次去饮茶,只要间茶楼有,我都1定会点黎食。首先卖相好靓,成只碟都系干净俐落,唔会d碎碎周围飞又跌晒落黎咁。香喷喷热辣辣咁,咬落仲外脆内软,萝卜丝清甜够晒味。最特别既地方系萝卜丝中间有d葱粒,颜色吸引d之余仲阵阵葱香味,忍唔住1口气食左两旧!:::上海粗炒:::既然食唔到担担面,唯有退而求其次叫个上海粗炒啦,但结果有点失望。卖相虽然都唔错,但食落味道真系好麻麻,有d似唔够镬气既感觉,味道系带甜,有点怪怪的。总之就完全冇一种令人想1啖接1啖食既感觉,不推介。下次有机会再试试呢度既担担面吧!

萝卜丝酥饼
:::萝卜丝酥饼:::
香喷喷热辣辣咁,咬落仲外脆内软,萝卜丝清甜够晒味。
上海粗炒
:::上海粗炒:::
总之就完全冇一种令人想1啖接1啖食既感觉,不推介。

下次有机会再试试呢度既担担面吧!
2015-12-20
等候时间
15 分钟 (堂食)