2024-04-23
CWB有間新開既韓式café! 環境開揚,咁岩坐近窗邊,仲可以有自然光透入。魚糕串辛辣面卡邦尼意粉賣相好吸引,魚糕串有幾款唔同類型既魚糕,有D仲係第1次食,幾有趣! 撈勻之後比一般既卡邦尼意粉多左辣味,令到本身好creamy既意粉冇咁膩。加上辛辣面係即食碎上,食落多種口感。意粉內仲有泡菜等,都幾match。火灸北海道帶子配海鮮炸醬意粉第一次試韓式炸醬配意粉,原來都幾夾。個醬汁有一半係cream,撈埋之後就變左唔係淨炸醬咁重味,亦都唔會乾身。呢個配搭都係第1次食,但幾有驚喜。意粉內仲有海鮮粒,帶子大大粒,都幾足料。跟set +$66 就有埋栗米濃湯, 自制蛋糕同自選飲品。蛋糕有成5款,今次我地叫左朱古力芝士,係比較厚身既芝士蛋糕,朱古力味香濃。草莓鮮奶 奶味濃郁,唔會太甜! 抹茶豆腐latte 撈埋豆腐多D口感,而且唔會卡粉,飲落口好smooth。
魚糕串辛辣面卡邦尼意粉
火灸北海道帶子配海鮮炸醬意粉
跟set +$66 就有埋栗米濃湯, 自制蛋糕同自選飲品。
草莓鮮奶
奶味濃郁,唔會太甜!
抹茶豆腐latte
撈埋豆腐多D口感,而且唔會卡粉,飲落口好smooth。