2022-01-23
🔸Jumbo Piggy Piggy🐷 呢個上枱個陣我哋係呆左😵個包🥖係超巨大😂滑蛋上面係多塊自家製叉燒,再鋪滿越式青木瓜沙律、小豆苗同紫羽衣甘藍🥬材料相當豐富😍餐廳標明用左日本蘭王蛋🥚個滑蛋都真係好香蛋味,炒得夠滑!重點黎啦,個自家製叉燒半肥瘦,微燶,食落好香口,肉質軟腍😋個包烘到好脆,搽左牛油,加上其他食材既醬汁,食落唔會乾爭爭。🔸Scallops & Urchin Udon見到有冷烏冬,又有熱烏冬,呢日涼涼地都係揀款熱既食。有煎香過既帶子同海膽,加上兩隻日本蘭王蛋🥚拮穿左流心既蛋黃一齊食都幾香😋🔸Dirty、Flat White ☕️咖啡有兩款豆可以揀,一款Fruity Blend一款Choco Blend ,奶都可以揀全脂奶、脫脂奶、燕麥奶、杏仁奶、豆奶。呢樣幾欣賞,可以就到唔同人既口味😎我哋都揀左Choco Blend,咖啡豆係由舖頭自家烘焙既,經過Coffee Review 專業咖啡評鑑2021年Ninety既呢兩款豆分別拎到95同93分咁高,所以都想黎飲下。的確啡味係好香,走個陣我哋都買左咖啡豆走,好開心咁啱做緊特價,超抵買😍📍#NINETYsRoastery (#銅鑼灣美
🔸Scallops & Urchin Udon
🔸Dirty、Flat White ☕️
📍#NINETYsRoastery (#銅鑼灣美食)
銅鑼灣恩平道28號利園二期1樓116號舖
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎