2022-01-06 47 浏览
有廳有房,差唔多全海景,環境超級靚同乾淨整潔☺️ 同同事喺銅鑼灣做完野就去食個海景午餐😆 商務午市套餐 ($528pp)✨金箔筍尖鮮蝦餃✨麻婆豆腐肉碎餃✨黑魚籽醬香煎粢飯頭盤好精緻,有2隻唔同顏色而且十分飽滿既餃,皮薄餡靚,夠哂晶瑩剔透~ 蝦餃係超爽口彈牙,麻婆豆腐肉碎餃帶少少辣味都幾特別 。旁邊仲有細個返鄉下最鍾意食既煎粢飯,普通嘅食材但係超級好味!加上魚籽醬調味更加出色。✨淮山杞子燉響螺燉湯係師傅八點幾開爐用清水煲,所以係格外入味,濃而不咸。✨黑毛豬叉燒拼意大利黑醋豬手肉嫩多汁既叉燒真係食幾多都得,惹味既表層覆蓋住蜜糖,然後入面好冧好入味。意大利黑醋豬手感覺有少少似豬腳薑,但係就甜酸度調得比較好,而且口感都滑好多,豬手入味得黎唔會乾。✨蠔皇扣南非鮑魚伴鵝掌高級嘅食材加上師傅精湛嘅手藝,鮑魚同鵝掌都整得好入味,鮮味出晒嚟✨砂碢啫啫唐生菜超熱嘅砂鍋上枱嘅時候傳出嚟嘅香味係超級惹味,唐生菜喺個砂鍋到保持到清爽嘅口感,而且味道超級出色,好夠火喉✨脆脆西施泡飯呢個係龍蝦海鮮泡飯,泡飯經過油炸變成脆米,倒落去個熱龍蝦湯度會有炸一聲😛 加埋蔥同埋其他調味係超級正同好暖身✨養顏棗皇糕用呢個煙韌有口感

✨金箔筍尖鮮蝦餃
✨麻婆豆腐肉碎餃
✨黑魚籽醬香煎粢飯

✨淮山杞子燉響螺
燉湯係師傅八點幾開爐用清水煲,所以係格外入味,濃而不咸。

✨黑毛豬叉燒拼意大利黑醋豬手

✨蠔皇扣南非鮑魚伴鵝掌

✨砂碢啫啫唐生菜

✨脆脆西施泡飯

✨養顏棗皇糕
用呢個煙韌有口感嘅紅棗糕作為餐後甜品係最好不過☺️仲有心心既造型,精緻好味