2022-06-30 29 浏览
位於銅鑼灣百德新街街尾有一間90分鐘青口任食放題,呢個idea好創新,吸引左我地去食。餐廳設計酒吧風,好適合坐底叫杯嘢飲傾吓計。我地七點黎到,慢慢餐廳已經坐滿人,除左青口外,我地仲見到好多人叫burger。我地對上一次用青口做主菜已經係未結婚前去法國🇫🇷食白酒煮青口,我同芯爸都不約而同唸起法國😍今次有青口放題,可以食到盡呀🤭經典白酒忌廉汁藍青口白酒配海鮮一向好夾,青口一擺上枱配埋一條燒住嘅露絲瑪莉,令到青口有少少煙燻嘅味道,好surprise。白酒忌廉汁沾蒜蓉法包食好入味。 龍蝦湯藍青口湯底用左龍蝦湯頭,食得出有加入忌廉,湯底好滑,好似飲緊濃濃嘅龍蝦湯咁,沾青口食啖啖肉喇沙藍青口呢個我最中意!少少辣,係傳統嘅喇沙口味,有新加坡🇸🇬風味,亦係濃味之作,配埋肉質嫩滑嘅藍青口,帶出鮮味!除左食青口,黎酒吧style 嘅餐廳點可以唔叫嘢飲同薯條🍟🤣第一時間鎖定Black truffle fries,係粗身薯條呀~~~每條薯條都灑左少少味粉,好惹味,黑松露醬仲可以refill👍🏻飲品叫左BERRY BURLESQUE 同PLC🍹 兩杯都係加左lime juice 嘅mock-tail,好夠氣,食

經典白酒忌廉汁藍青口

龍蝦湯藍青口

喇沙藍青口

飲品叫左BERRY BURLESQUE 同PLC🍹 兩杯都係加左lime juice 嘅mock-tail,好夠氣,食青口好夾😋