2022-09-09
📍銅鑼灣親民拉麵店‼️· 牛奶湯沾麵😻 -- 富山麵家 🍜😋•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_銅鑼灣#pigfoodiexhk_日本菜========================銅鑼灣希雲街一向好多好嘢食!前幾日就同@breadismyboyfrd 一齊去咗富山麵家食拉麵😻------------------------------⭐️黃金蟹糕牛奶沾麵 $95 (3.5/5)牛奶湯配上熱溶牛油聞落好香,好邪惡!🥰沾麵麵條頗有咬口,掛汁力都幾強~面頭嘅蟹糕味道非常濃郁😋·⭐️冠軍黑醬油拉麵 $85 (3.2/5)黑醬油湯底比預期清淡少少,重口味人士覺得濃啲會更正!🤣拉麵較粗身,幾有口感~叉燒有兩大塊,正常發揮~·⭐️肉汁滿滿餃子 $42 (4.1/5)餃子外皮夠薄,表面煎至香脆,豬肉餡幾juicy!!點埋餃子汁酸酸哋好開胃~·⭐️煙燻三文魚沙律 $48 (3.8/5)四大塊煙三文魚夠鹹香,加埋沙律菜好清新!⭐️凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15用咗士多啤梨器皿好得意!😻蜂蜜味頗突出,感覺好滋潤~----------------------
#pigfoodiexhk_銅鑼灣
#pigfoodiexhk_日本菜
========================
⭐️黃金蟹糕牛奶沾麵 $95 (3.5/5)
⭐️冠軍黑醬油拉麵 $85 (3.2/5)
⭐️肉汁滿滿餃子 $42 (4.1/5)
⭐️煙燻三文魚沙律 $48 (3.8/5)
四大塊煙三文魚夠鹹香,加埋沙律菜好清新!
⭐️凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15
用咗士多啤梨器皿好得意!😻蜂蜜味頗突出,感覺好滋潤~
賣相:3.8/5
味道:3.5/5