2022-01-30
環境裝修高尚有品味,25樓飽覽維港海景服務賓至如歸,有如五星級酒店質素💯食物質素都唔錯,食物造型精緻,擺盤有美感定價雖然比一般餐廳高,但感覺值得👍🏻 🌟精選午市套餐🌟 HK$388p.p(2位起) 🔸️松露醬野菌石榴粿🔸️流心白鴿蛋燒賣🔸️啤梨Q嘜鹹水角3款點心造型都好精緻細膩松露醬野菌石榴粿外皮煙韌有口感,再加裡面松露醬炒野菌,真係絕配👍🏻;鵪鶉蛋燒賣已經好少有,仲要做到有流心效果嘅真係第一次食🤩,蝦滑份量又多又彈牙;鹹水角係啤梨造型,有法國菜嘅色彩😍,外層香脆內裡煙韌有口感 🔸️瑤柱竹笙灌湯餃世界級嘅灌湯餃❣餡料份量十足,有爽口彈牙鮮蝦、瑤柱絲、瘦肉和香菇,外皮薄而包得好紮實,真係好考功架💯,高湯清甜得來有火腿肉香😋 🔸️紅燒乳鴿外皮略嫌遜色,不夠香脆,不過肉質幾香又唔乾身 🔸️白胡椒汁蛋白煎蝦球擺盤加有法式原素,打卡一流📸蝦球好大隻🤩,新鮮又爽口彈牙,白胡椒汁配蛋白呢個組合好香口好順滑 🔸️蒜子上湯浸菜苗菜苗鮮嫩有口感,上湯帶有蒜香和金華火腿肉香 🔸️富豪炒飯即係瑤柱蛋白炒飯唔知係咪師傅趕住落場🤣,炒飯仲係濕濕地,而且啲鹽炒得唔均勻🥲 🔸️椰汁桂花糕椰汁糕和桂花糕做了間層,有心思得來好味👍🏻 📌另
服務賓至如歸,有如五星級酒店質素💯
食物質素都唔錯,食物造型精緻,擺盤有美感
定價雖然比一般餐廳高,但感覺值得👍🏻
🌟精選午市套餐🌟 HK$388p.p(2位起)
🔸️松露醬野菌石榴粿
🔸️流心白鴿蛋燒賣
🔸️啤梨Q嘜鹹水角
3款點心造型都好精緻細膩
鹹水角係啤梨造型,有法國菜嘅色彩😍,外層香脆內裡煙韌有口感
🔸️瑤柱竹笙灌湯餃
世界級嘅灌湯餃❣
🔸️紅燒乳鴿
外皮略嫌遜色,不夠香脆,不過肉質幾香又唔乾身
🔸️白胡椒汁蛋白煎蝦球
擺盤加有法式原素,打卡一流📸
🔸️蒜子上湯浸菜苗
菜苗鮮嫩有口感,上湯帶有蒜香和金華火腿肉香
🔸️富豪炒飯
即係瑤柱蛋白炒飯
🔸️椰汁桂花糕
椰汁糕和桂花糕做了間層,有心思得來好味👍🏻
📌另收茶、芥及加一服務費