2025-04-12
銅鑼灣的露營風餐廳今日我喺銅鑼灣發現咗一間超正嘅露營風餐廳,真係驚喜連連!一入到去就感覺脫離咗繁忙的都市生活,像係置身於自然之中,無論係室內定室外環境都超靚,營造出一種輕鬆自在的氛圍。🌳✨食物介紹燒菠蘿🍍 同 牛油燒粟米🌽首先叫咗燒菠蘿牛油燒粟米,菠蘿嘅鮮甜,牛油燒粟米燒得好香,口感豐富,燒得岩岩好日本一口蕃薯🍠接住係日本一口蕃薯,外脆內軟,帶有淡淡的甘甜香煎法國鵝肝配米通餅口感滑腻,鵝肝嘅豐富風味配上米通餅的酥脆,簡直係一種奢華的享受,每一口都令人陶醉。🥂吉列炸蠔🦪外脆內嫩,鮮味十足,搭配特製醬汁,帶出海鮮的鮮甜,口感上更添層次感,絕對係海鮮愛好者的最愛!辣味雞翼🍗小辣岩岩好,醃製得恰到好處,肉質嫩滑,咬落去充滿味道,真係好開心!照燒豆腐健康選擇,豆腐滑嫩,雞胸肉質鮮嫩,搭配照燒醬更顯風味,味道清新。🍽️雞胸軟骨🐥燒得好香口,口感爽脆一支骨羊架🐏肉質軟滑,彈牙,搭配香料烹調,味道濃郁,真係停唔落來黎。營地黃金炒飯營地黃金炒飯香氣四溢,各種配料均勻分佈,米飯粒粒分明,炒得剛好,入口回味無窮!🍚(素食)溫泉蛋天婦羅配黑松露醬,蛋黃流心,天婦羅外脆內嫩,黑松露醬的香氣令整道菜更添奢華感,簡直
食物介紹
燒菠蘿🍍 同 牛油燒粟米🌽
日本一口蕃薯🍠
接住係日本一口蕃薯,外脆內軟,帶有淡淡的甘甜
香煎法國鵝肝配米通餅
吉列炸蠔🦪
辣味雞翼🍗
照燒豆腐
雞胸軟骨🐥
燒得好香口,口感爽脆
一支骨羊架🐏
肉質軟滑,彈牙,搭配香料烹調,味道濃郁,真係停唔落來黎。
營地黃金炒飯
(素食)溫泉蛋天婦羅配黑松露醬,蛋黃流心,天婦羅外脆內嫩,黑松露醬的香氣令整道菜更添奢華感,簡直係一個完美的搭配!🍳
飲品方面叩左蘋果汁🍏同梅酒,清新可口,食串燒冇酒精真係唔夠喉🤭為依餐飯畫上完美的句號。
依度真係一個住鬧市中放鬆心情的好地方,享受美食之餘,仲可以感受到露營的氛圍!有時仲會有現場live show,為用餐增添更多樂趣。下次想搵個好地方放鬆,可以黎感受下,食物都好正!🌟