2021-08-20 5 浏览
White Hse. 設計以粉色同紅色做主調,係一間設計超級少女嘅樓上cafe!! 🌸無論食物、牆身、天花同佈置,真· 周圍都係花🤣 連凳都係絲帶形狀🎀 so girlyyʕ•ﻌ•ʔ 雖然肉眼睇就唔係話好驚艷,不過影相效果的確係唔錯~📌香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 ($105) 食物都跟返餐廳嘅主題,每道菜會加返啲食用花作為裝飾~ 蝴蝶粉幾爽口,醬汁份量幾多,令每塊蝴蝶粉都可以沾到番茄汁,不過除咗醬汁冇咩其他材料,味道比較 plain🌷📌泰式風情煙肉雜菌炒短管麵 ($128) 覺得呢道菜好健康咁,因為都幾齋🤣 泰式風味嘅醬汁帶有小辣味,食落幾開胃。不過面上嘅短管麵偏乾同硬,咬落好煙韌,而底下嘅短管麵就軟腍好多,質感啱啱好,兩者嘅軟硬度之差令我覺得烹調時間方面需要改善下~🧐📌蝶豆花綠茶 ($40) 碟豆花營造出嘅漸變紫色效果好夢幻,睇落好清新!不過味道蜂蜜較濃同偏甜,蓋過咗啲茶味🦋📌 玫瑰花釀紅茶 ($45)🌹 同樣地顏色好靚,味道反而冇蝶豆花綠茶咁甜,飲落仲有啲花香味~

2021-08-14