2021-11-18
我所講嘅就係用大隻佬icon做生招牌嘅「洛奇冰室」。雖然登龍街餐廳多人流又多,但「洛奇冰室」個招牌實在太起眼,好難會留意唔到喎😂 入到餐廳坐低後打開個餐牌嚟睇,嘩~有咁多頁嘅,剩係飯類都有三個組別,加加埋埋有成超過30款飯😵💫😵💫食物種類多到真係唔知食咩好。▫️洛奇石鍋脆米炒飯 (HKD92) - 呢個石鍋飯餐牌上寫係「洛奇推介」嘛,應該係必試菜式。一個大石鍋裝住啲炒飯,用隻匙羹攪咗幾下,發覺裡面嘅配料一啲都唔少,由其係蝦同埋雞肉。絕對唔係多飯冇料😂 每粒米飯炒到夠乾身,一啲油膩嘅感覺都冇👍🏻▫️洛奇鐵板牛柳 (HKD138) - 牛柳有成300g,勁厚肉~ 上枱牛柳大約5成熟,淋上醬汁後再等一陣,生熟程度就啱啱好。大大塊牛柳配飯/意粉/或薯菜之餘仲有送中或西湯同埋熱飲,真係好抵食呀!▫️鬼馬生炒骨 (HKD92) - 餐牌上有好多款小菜,見隔離枱碟「鬼馬生炒骨 」幾吸引於是就試吓。呢個菜式最鬼馬嘅係有油炸鬼🤣🤣就算淋咗甜酸醬汁喺上面油炸鬼依然卜卜脆👍🏻啲醬汁味道酸酸甜甜,配白飯一流啊!呢間冰室食物種類夠多元化,唔洗擔心冇嘢啱你食😂
呢間冰室食物種類夠多元化,唔洗擔心冇嘢啱你食😂