2023-04-12 58 浏览
上星期日同咗妈咪去铜锣湾shopping,顺便带佢去食嘢打打卡,我揾咗一间新店,系楼上靓靓西餐厅嚟😌 妈咪劲钟意个环境,系咁影靓相🤣 原本佢有埋个靓靓天台,可惜因为落雨无开,下次会再嚟打返卡🤓大啡菇同海胆都系我至爱,所以即刻嗌咗呢个前菜!面头有大大嚿海胆,下面系焗肉酱,最底先系大啡菇🤪 海胆好鲜甜,同大啡菇一齐食原来都几夹,唯一美中不足系大啡菇焗得有啲太干,唔系几够juicy🫢我同妈咪都钟意食黑松露,见佢呢个意粉咁多人推介,我哋都嗌咗😋 意粉份量劲多,黑松露酱都好够,而且食落好浓郁,唔错👍🏻 跟住不得不赞吓佢个带子,好大粒,仲要煎得啱啱好,好嫩滑,好有惊喜🤤最后,我哋仲嗌咗平时少啲食嘅意大利云吞,入面系芝士菠菜馅,再加埋个香草酱,成件事都好夹,好意式!同埋每嚿云吞都好大嚿,加埋个意粉食到好饱,好满足🤰🏻

芝士焗大烧烤菇伴新鲜海胆

香煎日本刺身带子配黑松露野菌忌廉意大利粉