老公話終於捱到每月最開心嘅出糧日,緊係要去食返餐勁嘅😋!而老公最愛係食和牛燒肉🍖,貼心嘅老婆我緊係搵間高質數又多選揀嘅燒肉㗎啦✨!見到銅鑼灣熊本燒肉有高級和牛(A4-A5級)同138款食物任點任食😍,即刻book位帶老公去食!👑A set 120分鐘日本和牛燒肉火鍋放題,仲可以加$88升級海膽/生蠔/鵝肝任食!而家做緊六折優惠,星期一至四都只係$480(原價$800),星期五六日公眾假期或前夕$510(原價$830)!大癲呀真係‼️餐廳環境好闊落,坐得好舒服,冷氣又夠,而個爐係一邊燒肉一邊打邊爐,真係爽呀!🇯🇵🐮極上和牛5品、牛舌分別有和牛沙巴當、和牛三筋肉、和牛後腰肉、和牛和尚頭、和牛三角、和牛舌芯每一款都充滿牛脂香味!和牛和尚頭嘅牛油係爆出嚟咁誇張!而後腰肉就牛肉味最濃!仲有唔同醬汁可以點,令到每款肉嘅食法更加多變化!和牛舌係必食之選,燒到外面焦香,入面軟腍!🇦🇺🐮7款澳洲和牛和牛板腱、和牛胸邊、和牛封門柳、和牛頸脊、和牛肩胛、和牛止腦、和牛保樂肩另外澳洲和牛一啲都唔輸俾日本和牛,係油脂少啲,但肉味一流,同有咬口!和牛嘅肉香味係慢慢滲出嚟!推介和牛封門柳同和牛頸脊,肉味超香濃,燒到焦

🇯🇵🐮極上和牛5品、牛舌

🇦🇺🐮7款澳洲和牛
另外澳洲和牛一啲都唔輸俾日本和牛,係油脂少啲,但肉味一流,同有咬口!和牛嘅肉香味係慢慢滲出嚟!推介和牛封門柳同和牛頸脊,肉味超香濃,燒到焦香再點少少鹽調一調味真係無得頂!

💛 加$88就可升級海膽/生蠔/鵝肝/刺身任食
分別有海膽帶子、海膽生蠔、鵝肝蝦片、海膽和牛他他等等
海膽新鮮鮮甜,海膽味香濃!帶子新鮮爽口,生蠔🦪超甜creamy同肥美!而鵝肝煎到脆口同夠肥,成口鵝肝油香!其他刺身都新鮮唔錯!

最正係呢到有得燒肉加打邊爐🍲,開心指數double up! 仲有得揀鴛鴦湯底,有六選二,有2款湯底係無需額外加錢,分別係美肌豚骨湯同鰹魚昆布湯。加$38有日式柚子雞湯、地獄豚骨湯或壽喜燒湯。加$48有博多牛腸湯。我地揀左美肌豚骨湯同鰹魚昆布湯,湯頭鮮甜,配和牛就prefect match 啦💕!

🥩薄切和牛鍋物
每一塊和牛都切到大大塊,淥10-15秒就食得,點上少少日本雞汁,非常滑同有牛肉味!除左牛肉,豚肉一樣出色,燒同打邊爐都juicy同有肉味!

仲有蔬菜🥬、菇類🍄‍🟫、菠蘿🍍、日本蕃薯🍠、多款罐裝飲品🥤、自家調製茶🍹及雪糕🍧雪條!真係食到個肚爆啦!

如果去慶祝生日🎂,呢到有好多精心怖置嘅五顏六色生日氣球🎈有得食又有得打卡!
2025-05-27