2022-12-08
銅鑼灣新開燒肉店‼️.燒肉の殿堂燒肉以黑毛和牛刺身為主嘅日式燒肉店,牆上有大板城為題壁畫, 設有卡位,坐位寬敞舒適,燒烤抽風做得唔錯,食完個身同頭髮無燒烤味😂.QR Code order 食物,又睇下我食左啲乜🤣.未燒熟肉前當然搵啲熟食咬吓啦🤓.🔺味淋網燒魚干 $48未燒好肉前食翻啲燒魚干,魚干有咬口,沾上少許沙律醬食,味道唔錯,送酒更正😎.🔺和風湯燉牛舌 $78燉煮過後牛舌好腍好入咪,湯汁味道香濃,呢個出奇地好食 🤣.主角出場😂😂.🔺大阪城和牛五點盛合($338)由大阪城堡盛放出場,賣相吸睛,隨餐有三款醬汁,燒肉汁、檸檬海鹽汁同辣醬,沾少許味道更佳。城堡五款牛包括有- 和牛五花、牛舌、和牛三角、和牛小排及和牛磚,5款不同牛嘅部份, 油脂豐富, 入口軟腍。.🔺西班牙橡果黑毛豚腩佐生菜🥬 $88四大塊豚肉,厚身,邊邊有啲脂肪,燒香次後加醬加生菜一齊食,味道唔錯。.🔺殿堂玉子飯($32)燒肉要加碗飯😂 飯入面有蛋黃, 蔥, 飯素同紫菜, 撈暈之後同燒肉一齊食, 非常滿足. 而且可以減低油膩感。.古早冰菠蘿柚子蘇打 $38檸檬利賓納蘇打 $32.📍燒肉の殿堂地址: 銅鑼灣駱克道459-461號
燒肉の殿堂
QR Code order 食物,又睇下我食左啲乜🤣
未燒熟肉前當然搵啲熟食咬吓啦🤓
🔺味淋網燒魚干 $48
🔺和風湯燉牛舌 $78
燉煮過後牛舌好腍好入咪,湯汁味道香濃,呢個出奇地好食 🤣
主角出場😂😂
🔺大阪城和牛五點盛合($338)
🔺西班牙橡果黑毛豚腩佐生菜🥬 $88
🔺殿堂玉子飯($32)
古早冰菠蘿柚子蘇打 $38
檸檬利賓納蘇打 $32
📍燒肉の殿堂
地址: 銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square9樓