餐厅: 麻辣風雲 (京都廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-09-12 25 浏览
餐厅主打正宗川菜,我同朋友都已经讲左好耐要去食酸菜鱼,适逢系铜锣湾开左新分店好近我👏🏼终于都夹到时间去试🍴一坐低店员就送上前菜,辣辣地嘅中华沙律好好食!🔆酸菜鱼$𝟚𝟞𝟠酸度辣度任君选择🙌🏼入面有超多鱼片,食落嫩滑,食左咁多旧都系得一条细骨,起得几干净👍🏼除左酸菜,配料仲有菇、莴荀、芽菜同豆卜😋底下仲收埋左薯粉😍质地唔错亦好入味,烟韧得黎唔会好难先咬得开😬🔆炸馒头$𝟝𝟠好耐无食过😚外层炸至金黄脆口,咬落真系好惊喜,但一定要趁热食哂佢,否则会错过最佳赏味时间🤣酱料方面都够创新,除左炼奶仲提供抹茶酱、香葱麻酱同朱古力酱,而我自己最喜欢都系炼奶果阵传统嘅味道😝🔆凉拌鸡丝粉皮$𝟞𝟠我唔系太食得辣,所以除左想试招牌酸菜鱼,其他都叫左d唔辣嘅菜式,必要时用黎解下辣🙈几喜欢佢个麻酱食落都几香同埋顺口🥰🔆黑糖脆炸糍粑$𝟝𝟠食川菜要食埋甜品先完满😗糍粑好有嚼感,底下是黑糖汁撒上黄豆粉,黑糖甜得来有点回甘味🤏🏼不过呢个甜品食落都几饱肚架🤣🔆冰爽龙眼冰$𝟛𝟠为左解辣,我真系做足准备😂亲身试验龙眼冰嘅解辣效果系唔错嘅😆整体食物质素都有惊喜🙆🏻‍♀️餐厅仲有其他特色川菜选择,喜欢食辣嘅朋友真系不可错过🔥
酸菜鱼

🔆酸菜鱼$𝟚𝟞𝟠