2020-01-15
趁住考完試去輕鬆下,簡左嚟食放題。我地係平日嘅夜晚黎,都好爆下。我哋嚟到嘅時候基本上都已經滿座。所以有興趣嘅朋友記得要book咗位先,如果唔係都要喺出面等一陣先有位入。除咗放題正常有嘅寫字仔之外,佢仲有自助區,比大家係野食到之前,夾番啲前菜食住先。飲品就大部分比較受歡迎的汽水都有。我比較鍾意滿屋有清酒同梅酒。咁我個人就比較鍾意梅酒,甜甜地而且酒精濃度唔會太高,所以都唔會有好重嘅酒精味。清酒可以因應自己嘅喜好揀番要熱清酒定凍清酒。另外,最得意係滿屋仲有個雪糕機喺度可以自己試下吱雪糕,食得又玩得。咁野食方面,第一樣要講梗係刺身啦。佢種類都多,而且睇落去都幾新鮮。除左平時常見的甜蝦外,佢仲有牡丹蝦,都幾大隻下。壽司方面好多都係用咗腩部,會比較肥美啲,例如有三文魚腩壽司同柚子油甘魚腩壽司。仲有值得推薦嘅係滿屋的火炎壽司。每一樣都好好食,強烈推薦的係鹽燒左口魚邊同火焰芝味和牛,好好食。另外,滿屋仲有啲自己創作嘅壽司,好似係 紫菜牛油果加元貝同鵝肝拌帶子,新神奇得嚟幾得意。熟食方面都有好多種類,串燒、料理、燒物、炸物、天婦羅…… 太多實在講唔曬,其中特別想推薦嘅就係和風汁牛柳粒同鹽燒海蝦都係必食嘅
飲品就大部分比較受歡迎的汽水都有。
熟食方面都有好多種類,串燒、料理、燒物、炸物、天婦羅…… 太多實在講唔曬,其中特別想推薦嘅就係和風汁牛柳粒同鹽燒海蝦都係必食嘅。
雪糕方面呢咁佢就有Häagen-Dazs / Movenpick / Dreyer’s 俾我哋揀啦。