今日我就同大家嚟到登龙街永光中心揾嘢食。@memoir.causewaybay位于永光中心17楼。呢度好有情调,环境亦都好有气氛,啱晒同朋友或者闺蜜嚟食饭。铜锣湾嚟讲,呢度晚市嘅价钱都几优惠。除左单点散叫外,呢度仲有二人晚市套餐,$438有齐主食、小食、甜品、餐茶。今次主菜我地拣左「烧鳗鱼意大利饭」同「纽西兰肉眼扒」。鳗鱼厚身又几大条,鳗鱼微微烤过,食落出面会少少焦脆,几有口感😃。而意大利饭味道香浓口感适中,唔会太稔身。纽西兰肉眼扒用咗唔少嘅配菜同埋薯条,卖相都几吸引🤩。牛扒都几大块,食落滑口,配埋烧肉汁更惹味。甜品方面有芝士蛋糕同芒果奶冻。奶冻比预期中更香滑😃,配埋芒果蓉、草莓🍓、蓝莓🫐香甜好味😋。芝士蛋糕🍰都唔错👍🏻,中间忌廉芝士几滑身!小店都好细心,餐茶既柠檬茶会附上糖浆同柠檬汁,唔使自己笃柠檬,笃太多又会过苦,所以小店都好贴心。除咗二人套餐,小店喺平日或者周末都有唔同嘅优惠。例如星期二、四一人$168 可以1小时任食白汁煮蚬+1杯白酒🍶。星期三、六 凡惠顾两杯饮品,以$328价钱买一送一10oz纽西兰肉眼扒!以铜锣湾嚟讲,呢个嘅价钱都算抵,而且小店嘅嘢食都唔错,服务都算贴心。如

以铜锣湾嚟讲,呢个嘅价钱都算抵,而且小店嘅嘢食都唔错,服务都算贴心。如果大家呢想你同朋友闺蜜有情调咁食餐饭,不妨嚟呢度试吓~
纽西兰肉眼扒
烧鳗鱼意大利饭