💭朋友带路,又食好西啦,系好好味既意大利餐!一如既往,一收工又系食好野,享受生活既时候,今晚就同同事黎饮杯野食个晚饭咁。Lo Spazio 格调唔错,大玻璃可以望到外面景色,几好feel的。▪️我地每人叫左杯mocktail,分别系🍹Ginger Bell ($65)系好靓既渐变色啊,记得搅拌先饮啊,姜汁十分浓郁,真系估唔到食西餐都有姜既位置,bartender仲加左薄荷同柠檬汁,中和反比较突出既姜汁。🍸Snow Bo ($65)我就叫左呢杯Snow Bo,味道甜甜地,几易入口,用左cream去模仿Advocaat既奶油香味,而菠萝同花蜜就比到酸酸甜甜既感觉。▪️另外仲点左几个菜,🍴Fried Ravioli ($68)沾满面包糠,炸到金黄色,又香又脆既Cheese Ravioli,系一样几受欢迎既餐前小食。配埋Marinara Sauce,酸酸甜甜咁,仲有好浓郁既芝士香味。🍴Meatball ($68)餐厅homemade既肉丸,咬开会感受到入面紧紧锁住左既肉汁,令到肉丸唔会过于结实,一咬即开既质感,反而更令人喜欢,仲加入左大量既香草添。🍴Asparago ($58)呢个系蒜蓉牛油炒露荀

▪️我地每人叫左杯mocktail,分别系

Ginger Bell

🍹Ginger Bell ($65)

Snow Bo

🍸Snow Bo ($65)

▪️另外仲点左几个菜,

Fried Ravioli

🍴Fried Ravioli ($68)

Meatball

🍴Meatball ($68)

Asparago

🍴Asparago ($58)
呢个系蒜蓉牛油炒露荀黎既,露荀几粗几大条,虽然只系五十八蚊,但咁粗既露荀都唔平。牛油香味唔止扑鼻而来,仲渗哂入露荀,好味道。

Fettuccine alla Bistecca

🍴Fettuccine alla Bistecca ($188)
青酱意大利阔面配烧牛肉粒,每一条阔面都沾满pesto(姐系青酱),主要以蒜蓉、罗勒制成既,厨师就配上烧牛肉粒,系烧好左块牛扒,再切粒,我地可以见到肉粒既中间仲系粉红色,肉汁仍在呢。

Brownie Sundae
🍨Brownie Sundae ($68)
最后就叫左个brownie,因为见openrice个个都会叫,所以又试下啦,brownie表面烤得几脆,入面仲有小小湿度咁,甜度适中,配埋on top个雪糕,一冻一热又几特别。

💭总括而言,今餐食得几满足,人均$300食到意大利菜,价钱都几贴地,下次再黎试下d海鲜先。
2019-07-17
Ginger Bell