2022-10-20 59 浏览
今日來到銅鑼灣京都商業中心食川菜,銅鑼灣食辣野平時我就會食開小甜甜,今日想轉下口味就搵左間新野川滿居,究竟香港人有幾鍾意食辣嘢,8:30都仲爆緊場既,她在有book好位,上到去前面已經排左一對情侶,我有book位係唔同d可以直接入坐,我無咩方向想食咩, 聽店員講呢度最出名既係麻辣香鍋,佢有成30種配料可以選擇,我就選擇左 腐竹 豬大腸 蓮藕仔 牛肉片 同花菜既中麻辣組合,價錢大概200頭啦。麻辣香鍋我都食得幾多既,佢呢個全部配料都她似炸過來, 非常香口, 個腐竹好似炸到響鈴咁, 食落去又香辣又脆卜卜,好食, 另外蓮藕仔唔係好多地方有, 蓮藕仔同蓮藕食落去係兩種質感來 鍾意爽脆既記得要叫啦,整體來講個香鍋可以俾9分既高分。另外 叫咗個片皮鴨同 涼拌黃金皮蛋皮蛋上面係 大蒜鋪面,餐前小食來講係幾好食片皮鴨又係好好食 我地叫左半隻, 啲鴨個皮好香口d鴨油 滴曬出嚟唔怪得知呢間野會爆場啦 有原因既銅鑼灣 #川滿居#香港美食 #foodies #銅鑼灣美食

另外 叫咗個片皮鴨同 涼拌黃金皮蛋

皮蛋上面係 大蒜鋪面,餐前小食來講係幾好食

唔怪得知呢間野會爆場啦 有原因既

銅鑼灣