2023-04-12
放題餐廳愈開愈多出名嗰啲大部分都食過~但係我自己覺得極尚大瀛喜就最有保證✨性價比高😋食物選擇多,環境又坐得舒服同朋友gathering傾住計慢慢坐慢慢食~.一齊嚟睇吓我哋食咗咩嘢食~一坐低想暖吓胃,即刻去熟食區拎咗碗蟲草花膠雞湯飲~足料得嚟味道又香濃,朋友見我飲得咁開心都忍唔住去拎碗~除咗湯~熟食區仲有海鮮同埋日式小食任拎~.刺身係必點嘅~我哋就咩都叫咗嚟試吓💞個人極推介要食油甘魚同埋劍魚,厚薄適中而且味道好鮮甜😋赤蝦都唔錯,大大隻啖啖肉~好滿足.壽司方面,款式都幾多,每樣叫咗一件嚟試飯量唔會話大大嚿塞飽你咁左口魚係我推介必試嘅一款火炙完令魚肉邊邊有焦香味,中間魚肉軟糯,不錯.熟食方面,我哋又係咩都叫嚟試吓,估唔到會有紅燒乳鴿食😆仲要係新鮮出爐熱辣辣,要放一陣先拎到上手,超juicy,拍得住中菜水準😋而羊架、龍蝦多士等都係賣相同埋味道唔錯🙌🏻值得一試.食到最後當然要食甜品啦~有中式嘅椰汁海燕燉鮮奶、自助甜品同埋多款雪糕,推介必試椰汁海燕燉鮮奶~好香濃幼滑同埋呢度仲有得夾糖😍童年回憶返晒嚟.🍴極尚大瀛喜日本料理(銅鑼灣)📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓.#hkblogg
出名嗰啲大部分都食過~
但係我自己覺得極尚大瀛喜就最有保證✨
性價比高😋
食物選擇多,環境又坐得舒服
同朋友gathering傾住計慢慢坐慢慢食~
一齊嚟睇吓我哋食咗咩嘢食~
一坐低想暖吓胃,即刻去熟食區拎咗碗蟲草花膠雞湯飲~
刺身係必點嘅~我哋就咩都叫咗嚟試吓💞
個人極推介要食油甘魚同埋劍魚,厚薄適中
而且味道好鮮甜😋
赤蝦都唔錯,大大隻啖啖肉~好滿足
壽司方面,款式都幾多,每樣叫咗一件嚟試
飯量唔會話大大嚿塞飽你咁
左口魚係我推介必試嘅一款
火炙完令魚肉邊邊有焦香味,中間魚肉軟糯,不錯
熟食方面,我哋又係咩都叫嚟試吓,估唔到會有紅燒乳鴿食😆
食到最後當然要食甜品啦~
有中式嘅椰汁海燕燉鮮奶、自助甜品
同埋多款雪糕,
推介必試椰汁海燕燉鮮奶~好香濃幼滑
同埋呢度仲有得夾糖😍童年回憶返晒嚟
🍴極尚大瀛喜日本料理(銅鑼灣)
📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓
#hkblogger #hkfoodie #foodiehk #hkinfluencer #hkig #hkgirl #hkbeautyblogger #hkkol #ootd #photooftheday #hkgirls #香港 #放題