莉莉子今日終於有機會同朋友試到米芝蓮推薦既星級omakase 啦!話說呢排返工返到悶,又無咩心機,所以六日就襯機會約朋友周圍行吓。銅鑼灣絕對係一個唔錯既選擇😎😎唔講唔知,原來開平道一帶呢幾年新起左好多商場寫字樓,上面就係寫字樓,下面低層就係食肆。今日莉莉子就同朋友黎到cubus 試試7樓既「玄鮨」日式壽司刺身店,「玄鮨」原來已經攞過幾年米芝蓮推介既獎項,實力一定有保證😎😎莉莉子同朋友坐低左,侍應即刻俾左熱辣辣毛巾俾我地,真係又貼心亦好細心🥰🥰加分🥰餐牌lunch一共有十款,平均價錢預400蚊左右啦,而且有刺身、壽司飯等等,款式方面就按當日師傅自己視乎食材新鮮度而定啦。莉莉子就揀左刺身飯同特盛刺身set,每款味道都超有驚喜😋😋😋1. 前菜白身魚南蠻漬🐟🐟,雖然唔知白身魚係點樣,但外皮微微焦香,甜甜地,好醒胃🥰🥰2. 燒魔鬼魚翅呢個真係爆正,魔鬼魚魚肉原來係一梳梳嫁,魚骨仲要咬落去勁似豬軟骨添😊😊女士們一定要試3. 特盛刺身set大家睇到嗎?足足八款以上既刺身可以選擇,而且每一款刺身都勁新鮮,個吞拿魚腩油脂分布平均,一夾入口油花都溶哂,爆鮮😋😋 至於其他既刺身好似係劍魚啦、帶子啦、帆立貝群

餐牌lunch一共有十款,平均價錢預400蚊左右啦,而且有刺身壽司飯等等,款式方面就按當日師傅自己視乎食材新鮮度而定啦。莉莉子就揀左刺身飯同特盛刺身set,每款味道都超有驚喜😋😋😋

1. 前菜

2. 燒魔鬼魚翅

3. 特盛刺身set
大家睇到嗎?足足八款以上既刺身可以選擇,而且每一款刺身都勁新鮮,個吞拿魚腩油脂分布平均,一夾入口油花都溶哂,爆鮮😋😋 至於其他既刺身好似係劍魚啦、帶子啦、帆立貝群邊啦,都非常好食。賣相最特別係其中一款用魷魚肉夾住青瓜,口感好清新🥰🥰

4. 刺身
朋友點既刺身飯同樣包括8-10款新鮮刺身,三文魚夠鮮、海膽夠幼滑、三文魚子大大粒魚油充足,要特登讚讚廚師自己磨既生葵粒(即係wasabi),好有層次感。

最後晚蒸蛋,清清淡淡,中和返濃烈食材口感,令到莉莉子覺得超級滿足呀!🤪🤪🤪