招聘中
8天前
薪金面议
28天前
2017-02-12 5695 浏览
食放題相信大家都會去旺角,因為太多上樓選擇,質素都係差不多。最近聽朋友講金鐘有放題,都有衝動去一試,同MK放題比較下。今日到四季悅交通方便就近地鐡,Book左平日晚8點,店內人不算多,座位寬敞闊落,完全沒擠逼感,空間感同環境都很舒服。窗外飽覽告士打道景色,比起許多放題既濟迫感感覺好很多。放題時間由6點到10點,都等於冇限時,可以盡傾盡飲盡食,比起MK限時趕好多了。今晚每位客人都送冰鎮磯煮鮑魚和燒羊架,肉質柔嫩細滑多汁。而羊架配上薄荷醬,非常清香,同羊架味道好夾,香濃不膩。放題重點刺身有吞拿魚、三文魚、油甘魚、立魚、燒玉子、甜蝦、劍魚腩、石恒貝、榮螺,都點了兩件試試,水準正常冇驚喜;石恒貝幾特別,清爽彈牙。有海膽壽司很加分,滿滿海膽一點不吝嗇,海膽新鮮味濃,紫菜仲卜卜脆。蔥吞拿魚蓉壽司,魚蓉入口即溶,甘香鮮潤軟綿綿。銀鱈魚西京燒和蒲燒鰻魚,肉質雪白肥厚,香軟滑嫩,有鮮味;而蒲燒鰻魚,醬香嫩滑,相當惹味。鐵板燒和串燒方面,選擇豐富,有豚肉及牛舌;牛舌串都算Juicy,口感不俗。而豚肉串,相對來說就一般,肉燒得偏干帶點韌。最後都有附送甜品。總括來講,食物質素都有高低,勝在冇限時及環境吧!
窗外飽覽告士打道景色,比起許多放題既濟迫感感覺好很多。

最後都有附送甜品

總括來講,食物質素都有高低,勝在冇限時及環境吧!
2017-02-10