2021-06-05
我終於返嚟油尖旺區喇🤪嚟encore水門雞先!每次食呢間 坐佢啲銀色枱凳(?)🤣真係好泰國🥺🥺(放心呢間有冷氣🤣)💟水門雞飯 [$62]雞夠滑 雞油飯夠香 重點係佢個汁好正 有少少青檸嘅味道 用嚟點雞肉配油飯真係會飯到停唔到口😍😍😍呢個飯會送個餐湯 有啲冬瓜 味精湯des唔駛drink all xd不過佢可以解辣!解咩辣呢?下面的那碟!💟鳳尾蝦泰式金邊粉 [$78]我!真!係!好!L!鍾!意!食金邊粉!ᴘᴀᴅ ᴛʜᴀɪ ʙᴀʙʏ! 🤣🤣四隻鳳尾蝦夠爽口 撈埋紅辣椒同花生碎再加埋炒蛋碎 真係好惹味好好食QAQ留意返 雖然佢喺個餐牌無辣椒logo 但佢有得撈放左喺執邊嘅紅辣椒 佢係可以幾辣的🤣🤣🤣💟凍泰式奶茶 已經喺餐牌上的凍飲都係不用加錢des!!!!🤩🤩太耐無喺泰國飲 今日飲返真係晤~~~~~~左好耐啊!泰式奶茶有偏蔗糖嘅甜味但同時有夠濃嘅泰茶味!雖然我唔鍾意飲甜野但次次都放唔低泰式奶茶🤤我地另外再加左$20要左碟菜 感覺良好啲🤣醬汁不是很濃 但加埋奶茶真係好飽肚😌另外一杯免費飲品係薑蜜 薑味好重!唔重蜜糖味得嚟仲有薑碎!好適合養生派飲😂
💟水門雞飯 [$62]
不過佢可以解辣!解咩辣呢?下面的那碟!
💟鳳尾蝦泰式金邊粉 [$78]
我!真!係!好!L!鍾!意!食金邊粉!
ᴘᴀᴅ ᴛʜᴀɪ ʙᴀʙʏ! 🤣🤣
💟凍泰式奶茶 [跟餐免費 單叫$20]