平時食開貴o野, 一時間要adjust都好難ge, 天機棧就係廉價食高檔食物的好選擇la~~~~好久前知道砵蘭街竟然開咗一間與別不同的高檔次的西餐館, 可以低廉價錢食到一個full set, 友人都有興趣, 就約埋去試吓la.間餐館都有d情調, 枱頭點咗candle, 但同時又用茶餐廳的餐紙, 都幾搞笑, 但anyway係旺角都唔應該有過大的期望.前菜 橙酒鴨胸沙律- 小小的一碟沙律有蘋果, 西芹咁, 都幾fresh, 4片鴨胸但那橙酒sauce怪怪的, 不太對味.香草煙肉田螺大酥盒- Wow~~~酥皮盒好食好多, 好香牛油味, 很鬆脆的, 內有creamy的雜菌, 同埋一粒螺咁大把la~~~餐湯南瓜忌廉湯- 有忌廉湯, 意式雜菜湯, 同周打蜆湯3個選擇, 我地兩個都要了cream soup, 幾香南瓜味, 但南瓜band碎哂, 如因有南瓜粒粒口感更佳lei~~~配上一片脆脆的蒜蓉包, 可惜蒜蓉味欠奉.主菜意大利海鮮黑松露菌汁燴天使麵- 天使麵超幼細, 每一條都沾滿了香甜的cream sauce, 而且軟硬適中, 餡料超豐富, 有三文魚, 蝦, 蜆肉, 青口, 雜菌......很滿足l

前菜

餐湯

主菜
意大利海鮮黑松露菌汁燴天使麵- 天使麵超幼細, 每一條都沾滿了香甜的cream sauce, 而且軟硬適中, 餡料超豐富, 有三文魚, 蝦, 蜆肉, 青口, 雜菌......很滿足lei~~~
香煎鵝肝拼炭燒牛柳- 第一次食煎鵝肝, 原來係咁yummy ga~~~外層微脆, 一切下去鵝肝醬即時爆出來, 好juicy, 加埋脆卜卜的多士, 好味ar~~~牛柳有grilled過的BBQ味, 真係做到5成熟, 內裡依然好嫩. 配菜的薯仔, 翠玉瓜都比我地爭哂, haha~~~

甜品
朱古力心太軟- 萬眾期待的心太軟, 友人都係比佢引o黎ge, 一切開d朱古力醬可以用缺堤o黎形容, 脆脆的朱古力蛋糕表層點番d朱古力醬, 好味ar!!!!! 如果我可以貪心d, 要多球雪糕就完美la!!!!!

心太軟很推介, 主菜就recommend意粉類la, 真係有水準, 反而扒類普通d.
件頭細d的前菜
冇咩蒜蓉味的蒜蓉包