2021-04-13
復活節假期繼續吃喝玩樂,經過韓國食街附近好想試下醉胡爐,記得之前有好多明星喺度打個卡。金翅花膠乳鴿湯 $328金翅、花膠、乳鴿 一打開就聞到好濃郁的香味,湯頭呈金黃色,入口有乳鴿的鮮甜,鮮味帶微微南瓜香,味道唔錯。湯底足料無味精亦是醉胡爐的賣點之一,先飲兩碗湯,然後先至打邊爐。 金翅、花膠充滿骨膠原,女生食過都讚口不絕,入口滿滿膠質美顏,感覺好滋補。打邊爐混醬亦有8款任揀,令配料更加惹味。鹿兒島黑豚腩肉 $38串燒黑豚腩肉十分香口,外脆內軟,滿口鹹香又唔油膩,鹿兒島日本產果然更加甜美,作為餐前小食非常合適!手切頂級安格斯肥牛 $228小分已經夠我們吃,賣相精緻,雪花分布平均,紅白相間非常吸引眼球,肉質嫩滑,牛味濃郁。手工雲吞 $48好出色自家製口感,皮薄餡靚,食落蝦肉彈牙。皇帝柱貝墨魚丸 $58非常爽彈有口感,濃郁的墨魚味,皇帝柱貝口感豐富,很特別!水信玄餅 $24這裏的甜品也很有特色,水信玄餅來自日本,天然甜美的果凍,如水晶般透明,入口即化,用了日本傳統的吃法,灑黃豆粉後再淋上黑糖糖漿,甜度剛剛好。總括而言,環境很好,抗疫措施做到足,乾淨企理,裝潢感覺新派,潮食打邊爐、串燒、望住好
金翅花膠乳鴿湯 $328
打邊爐混醬亦有8款任揀,令配料更加惹味。
鹿兒島黑豚腩肉 $38
手切頂級安格斯肥牛 $228
手工雲吞 $48
好出色自家製口感,皮薄餡靚,食落蝦肉彈牙。
皇帝柱貝墨魚丸 $58
非常爽彈有口感,濃郁的墨魚味,皇帝柱貝口感豐富,很特別!
水信玄餅 $24
總括而言,環境很好,抗疫措施做到足,乾淨企理,裝潢感覺新派,潮食打邊爐、串燒、望住好似蒲公英的波波燈飲下酒,幾爽!