2018-08-22 85 浏览
金巴利道出名食韓國菜,估唔到宜家有台菜!(正啊喂)其實係慕名而來的,因為男友係台灣愛好者於是乎約朋友一齊黎食~估唔到佢係酒樓形式!(我本身以為係好似小清新台灣小店咁😂)我地晚市叫了個4菜套餐,但係另外加錢轉麻油雞湯同埋豆豉蒸海斑另外兩個菜就係鹹酥雞同埋台灣A菜(問題黎啦:咩係A菜?我都有問同樣問題😂職員話係同油麥菜類似幾菜)因為有男士,怕佢地唔飽🤦🏻‍♀️再追加了龍蝦伊麵同埋芥末脆蝦球芥末脆蝦球非常醒胃,一開頭上黎個會好開胃,而且酸微微,味道好吸引!麻油雞湯(一個字:正)女士一定要飲多啲,有滿滿既當歸但係味道唔會好難搵,而且非常香,我一個人啪了4碗鹹酥雞唔錯wor!份量一定比出邊台菜餐廳多,而且唔會好油!同埋我最怕勁多雞皮但少肉,但佢唔會🤗豆豉蒸石斑條魚新鮮宰然後煮俾我地,食得出啲肉都好滑~而且另外點醬汁,唔會太油肉燥飯+擔仔麵我覺得份量啱啱好!好適合女仔食,而且啲肉燥肥瘦相間,非常香口
金巴利道出名食韓國菜,
估唔到宜家有台菜!(正啊喂)
其實係慕名而來的,因為男友係台灣愛好者
於是乎約朋友一齊黎食~
估唔到佢係酒樓形式!
(我本身以為係好似小清新台灣小店咁😂)

我地晚市叫了個4菜套餐,
但係另外加錢轉麻油雞湯同埋豆豉蒸海斑
另外兩個菜就係鹹酥雞同埋台灣A菜
因為有男士,怕佢地唔飽🤦🏻‍♀️
再追加了龍蝦伊麵同埋芥末脆蝦球

芥末脆蝦球
非常醒胃,一開頭上黎個會好開胃,而且酸微微,味道好吸引!

麻油雞湯(一個字:正)

鹹酥雞唔錯wor!

豆豉蒸石斑

肉燥飯+擔仔麵