2016-02-06
今日同個Fd去尖沙咀寄野之後就行左去附近嘅K11好多人.... 應該係趁新年之前買齊禮物呱😅大家都各自食左lunch又好想食cake&揾個地方坐低吹水經過market place 個層有間A1旗下嘅店咁啱有枱走,我地就唔使等就有枱了有好多野飲嘅推介 即刻揀下邊件cake 先由於個brand係A1,所以cake款同其他A1 Bakery都一樣之前都食過特別嘅款例如Amber同焦糖朱古力今次我地揀Blueberry cheese cake & creme brûléeBlueberry cheesecake 個cake好"實淨"每一口都係濃濃嘅cream cheese餅底係好幼滑嘅瑪利餅碎feel輕輕嘅blueberry+ blueberry jam layer造成一個漸變色嘅效果,視覺已經加左分!餅面係厚厚嘅blueberry jam,用叉叉落去cut 一小件,係blueberry/ cream cheese / blueberry 互相交替嘅層次正呀!Creme brûlée 得返一個咋!應該好受歡迎食落真心好正~一小杯嘅份量不多不小,首先係幾
之後就行左去附近嘅K11
好多人.... 應該係趁新年之前買齊禮物呱😅
大家都各自食左lunch
又好想食cake&揾個地方坐低吹水
經過market place 個層有間A1旗下嘅店
咁啱有枱走,我地就唔使等就有枱了
有好多野飲嘅推介
即刻揀下邊件cake 先
之前都食過特別嘅款例如Amber同焦糖朱古力
Blueberry cheesecake
Blueberry cheesecake
個cake好"實淨"
每一口都係濃濃嘅cream cheese
餅底係好幼滑嘅瑪利餅碎feel
造成一個漸變色嘅效果,視覺已經加左分!
餅面係厚厚嘅blueberry jam,
用叉叉落去cut 一小件,
正呀!
Creme brûlée
Creme brûlée pudding
得返一個咋!應該好受歡迎
食落真心好正~
一小杯嘅份量不多不小,首先係幾塊脆脆拼成嘅面
以薄薄一層cream連接住個pudding
一"不"小心一啖吃了
好滑呀!!!
吃到尾有點點焦糖,簡直係完美嘅句號。
我地仲嗌左2杯野飲
綠茶鮮奶 (凍)
綠茶鮮奶
Bellagio Hazelnut Dark Chocolate Milk
黑朱古力榛子鮮奶 (熱)
平是飲開熱gei Green T latte
亦都好鐘意飲hot chocolate
Hazelnut同Dark chocolate 個味好balance
唔會話有一個味蓋左另一個味👍🏻